Am absolvit masterul in cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu iar la ridicarea Diplomei de master secretara a refuzat sa imi restituie Diploma de licenta si Diploma de bacalaureat, in original, pe motiv ca nu am dus "Fisa de lichidare", adica o foaia cu semnaturi ca nu am restante la camin, biblioteci, taxe de scolarizare, etc.
Fiind salariat si neavand domiciliul in Sibiu imi este foarte greu sa umblu dupa acele semnaturi ca sa dovedesc ca nu sunt "un infractor". Pe de alta parte am nevoie urgenta de cele doua acte in original, care imi apartin.
Intrebarea mea este daca are temei legal refuzul secretarea de a-mi returna actelediplomele in original?
care a fost motivatia?dati-mi mai multe detalii
daca exista regulament intern (in marea majoritatea a institutiilor de invatamant asa se procedeaza) secretara nu are nicio vina.
Motivatia a fost ca nu am fisa de lichidare. Cand voi duce fisa de lichidare imi va da diplomele in original.
Nu as fi avut nimic de obiectat sa nu imi elibereze diploma de master, pe acelasi motiv.
Nu inteleg de ce imi retin acte care imi apartin si nu au fost eliberate de ei.
Faceti o plangere la decanat prin care solicitati sa vi se elibereze de indata actele dv. originale pentru ca ceea ce se intampla este un abuz, şi menţionaţi că, în cazul în care nu vi le vor elibera de îndată, vă veţi adresa mass-media şi Poliţiei. Actele originale vi le poate reţine doar organele de urmărire penală sau instanţa de judecată, şi numai în cazul în care acestea pot avea valoare de mijloc de probă pentru dovedirea săvârşirii unei infracţiuni.
Nu vă lăsaţi şi luptaţi pentru dreptul dv. şi pentru combaterea oricărui abuz de drept.
Succes! ;)
Diploma de bac
lili5
Am terminat facultatea la hunedoara si cand m-am trezit ca vreau sa-mi iau diploma de bac inapoi aflu ca e la sibiu ca centrul de la Hunedoara s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)