avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola

In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de studii cu facultatea respectiva. Acum o saptamana am fost admis la o scoala postliceala de jandarmi. Cei de la respectiva scoala imi cer diploma de bac si foaia matricolo pentru a confirma locul. In acest moment diploma de bac si foaia matricola se afla la facultate. Vrand sa merg cu ambele in paralel, m-am dus la facultate sa le cer actele in original si sa le zic ca le las copii legalizate. In acel moment secretara mi-a zis ca daca la dosar nu mai sunt actele originale o sa ma treaca la taxa. Nu am acceptat acest lucru si in respectivul moment le-am zis ca ma retrag de la master, au incercat sa ma opreasca spunandu-mi ca mai bine sa am inainte o discutie cu decanul facultatii. In momentul in care am avut discutia cu decanul facultatii, acesta mi-a zis ca nu exista nicio solutie pentru a-mi elibera actele in original si ca nu am cum sa fac cerere de retragere de la master decat dupa ce trece primul semestru si spunandu-mi ca de ce am semnat contractul.
Cu toate acestea le-am facut o cerere in care specificam ca doresc sa ma retrag de la studiile respective si ca doresc actele in original. Ajungand acasa si studiind contractul pe care l-am semnat, am observat ca era specificat in el urmatorul text:"Art 2. Prezentul contract este valabil pe intreaga perioada de scolarizare, incepand cu anul universitar 2018-2019, cu actualizarea, daca este cazul, pe baza de act aditional, in raport cu legislatia ce va aparea in domeniul invatamantului universitar si cu hotararile Senatului Universitatii din Craiova." In urmatoarea zi, m-am dus din nou la facultate, am vorbit din nou cu decanul facultatii acesta spunand ca o sa trimita cererea mea intr-o comisie deoarece nu este de competenta dumnealui, contractul fiind semnat si de rector nu doar de mine si de domnul decan. Mentionez ca anul universitar 2018-2019 incepe de la 1 Octombrie. Le-am facut o a doua notificare prin care ii anuntam ca doresc rezilierea contractului de studii, in acest moment el nefiind in perioada de valabilitate. Trebuie sa obtin diploma pana pe data de 10 Noiembrie. Ce pot sa fac mai departe? Unde pot sa ii reclam? Cum pot sa urgentez aceste proceduri? Este bine cum am procedat pana acum?
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
valentin0001, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:19, 7 Septembrie 2018
Universitatile au autonomie universitara si isi stabilesc singure regulile.

1. Solicitati facultatii o adeverinta prin care sa confirme existenta originalelor la facultate si sa va dea o copie conform cu originalul.

2. Daca aveti copii ale actelor le certificati pentru conformitate cu originalul, asta in cazul in care accepta scoala postliceala.

3. Apelati la minister si vedeti ce raspuns primiti.
Registratura Ministerului Educației Naționale (petiții/memorii): telefon prin centrală - 021/405.62.00/021.405.63.00, interior 1361 sau 1425
E-mail: cabinet@edu.gov.ro

4. Solicitati un duplicat al actelor la liceu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se inapoiaza diploma de bac patient patient Salutare tuturor. Vin aici cu o problema care poate s-a mai discutat insa nu stiu daca a fost gasit un raspuns. M-am inscris la o facultate, nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu diploma de bacalaureat gabriel2012 gabriel2012 Buna ziua. Sunt student in anul 3 la o facultate particulara (Universitatea Crestina ''Dimitrie Cantemir'') si student in anul 1 la ''Facultatea de educatie ... (vezi toată discuția)
Master la universitatea politehnica din milano Iulia-Andreia Iulia-Andreia Buna, Tocmai am aflat ca am fost admisa la master la Universitatea Politehnica din Milano insa...STUPOARE ambasada Italiei in Romania nu vrea sa imi acorde ... (vezi toată discuția)