avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu mi se inapoiaza diploma de bac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu mi se inapoiaza diploma de bac

Salutare tuturor. Vin aici cu o problema care poate s-a mai discutat insa nu stiu daca a fost gasit un raspuns. M-am inscris la o facultate, nu stiu daca am voie sa postez numele, la id centrul teritorial unde domiciliez. Mi-am depus cererea de inscriere si secretarul deaici de la centru mi-a zis ca vor sosi si contractele pe care va trebuii sa le semnam cu facultatea. A trecut luna decembrie, a venit luna ianuarie si eu inca nu aveam contractul sa il semnez si nici nu stiam cand va incepe sesiunea desi tot sunasem la facultate aici la secretariat sa intreb. Mi se spunea ca nu se stie nimic, ca asteapta sa primeasca ceva de la Bucuresti si ca ni se va comunica. Am tot insistat pana la inceputul lunii Februarie si mi s-a spus "S-a terminat sesiunea si nu se mai sustin examenele aici, daca vreti puteti merge sa dati examen la un centru apropiat, Pitesti, Bucuresti, unde doriti" . Normal ca am sunat la Bucuresti, le-am comunicat problema si mi-au zis ca cei de la centru deaici au fost informati ca nu se mai dau examenele aici. Insa eu m-am interesat mereu si nimeni de aici nu stia nimic. Le-am comunicat cum ca nu doresc sa merg la un alt centru si ca vreau sa imi iau diploma inapoi. Nu a zis nimeni nimic. Am fost in luna Mai sa imi recuperez diploma din Bucuresti si mi se spune "Daca vreti sa va luati diploma trebuie sa platiti taxa integral". Am incercat sa le explic ca eu nu am de ce sa platesc acesti bani intrucat nu am fost la examene nu am fost la nimic insa mi-au zis ca trebuie potrivit cererii de inscriere sa achit toata taxa. Ca de ce nu am venit la inceputul anului universitar sa depun o cerere de renuntare la studii. Le-am explicat ca eu am aflat in luna februarie ca trebuie sa dau examenele in alt centru din alta localitate si mi-au zis ca atunci cand am aflat trebuia sa fac cererea de retragere. Le-am spus ca am sunat si am anuntat Bucurestiul ca vreau sa ma retrag si nu mi-a zis nimeni de nici o cerere de retragere a dosarului. Dupa 10 minute de discutii imi spune " Daca veneati pana pe 10 mai atunci nu mai era nici o problema". De unde scot termenii astia? Iau un numar arbitrar si ti-l servesc pe tava? In fine. I-am intrebat daca sunt student la ei de ce centru teritorial apartin. Si mi-au zis ca pot sa merg sa semnez cu un centru teritorial dar mi-am exprimat dezacordul. Ce pot face sa imi iau diploma inapoi? Pentru ca nu intentionez sa le dau nici un ban, nu dupa modul in care am fost tratat(in bataie de joc pe banii mei). Daca nu reusesc sa ii conving pot declara diploma de bac pierduta si imi pot scoate o alta diploma?
Cel mai recent răspuns: patient , utilizator 22:15, 24 Iulie 2010
si asta e o varianta..sa o declarati pierduta, dar mai bine faceti o plangere la parchet ptr ca ei nu trebuiau sa va retina diploma in original.. -puteti sa cereti sa va ianpoieze diploma provizoriu pentru a face copie legalizata dupa ea sa va inscrieti si la alta facultate in paralel si dus veti fi cu ea..
Depinde ce este prevazut in acea cerere de inscriere... :hm:
Faptul ca v-ati inscris, inseamna ca urma sa frecventati cursurile facultatii, iar faptul ca nu v-ati prezentat la examene, este numai optiunea dvs.
Pe alta parte, problema apare si ca nu ati semnat nici un contract cu facultatea (contractul fiind un act mult mai "puternic" decit cererea de inscriere). Sau ati semnat pina la urma un contract?! In baza acestei idei (neexistenta unui contract intre dvs. si facultate) consider ca aveti dreptul sa va retrageti / primiti actele depuse la inscriere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Ariel_tm, utilizator
avocatPetre a scris:

si asta e o varianta..sa o declarati pierduta, dar mai bine faceti o plangere la parchet ptr ca ei nu trebuiau sa va retina diploma in original.. -puteti sa cereti sa va ianpoieze diploma provizoriu pentru a face copie legalizata dupa ea sa va inscrieti si la alta facultate in paralel si dus veti fi cu ea..

Nu inteleg de ce, dar retinerea actelor in original (diploma bacalaureat, foaie matricola liceu) este politica multora dintre facultati (daca nu chiar a tuturor facultatilor din tara).
Daca studentul este inscris la doua sau mai multe facultati in paralel, una dintre facultati detine originalele, celelalte cópiile legalizate). Actele se restituie abia la absolvirea facultatii, sau, dupa caz, la renuntare la studii etc.
Am semnat doar cererea de inscriere, contractul de incepere a studiilor urmand sa il primesc pentru a-l semna. Doar ca acel contract nu a mai venit si mi s-a expus optiunea semnarii unui contract cu un centru teritorial unde doresc sa merg. Dar nu am fost deacord sa merg la un alt centru teritorial. La intrebarea unde sunt eu repartizat la ce centru mi s-a raspuns ca la Pitesti. Insa repet, nu vad cum sunt repartizat la centrul din Pitesti daca intre mine si sediul facultatii din Pitesti sau de oriunde nu exista contract de incepere a studiilor. Au argumentat ca potrivit cererii de inscriere ma oblig sa le achit lor toata taxa. Insa nu vad legatura. Nu pot sa inteleg cum dansii pot sa demonstreze ca eu apartin unui centru teritorial. Nu exista nici un contract de incepere a studiilor. Presupun ca acest contract este in 2 exemplare unul care ar fi trebuit sa imi ramana mie si unul care ar trebuii sa se gaseasca la sediul facultatii , repet, daca ar exista un asemenea contract. Insa el nu exista. Si daca nu ma insel acea cerere de inscriere expira atunci cand eu sunt exmatriculat. Ceea ce teoretic ar trebuii sa se intample daca nu ma prezint la nici o sesiune. Sa inteleg ca solutia ar fi sa ma adresez parchetului? Sau preferabil sa o declar pierduta? Banuiesc ca eliberarea unei noi diplome ar fi mult mai rapida decat sa astept ca parchetul sa isi faca treaba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
patient, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma de bac retinuta la facultate frampolarbear frampolarbear In 2008 m-am inscris la o universitate de stat, am urmat cursurile in primul semestru, chiar am participat si in sesiune la cateva examene, am platit prima ... (vezi toată discuția)
Diploma onugeorgiana onugeorgiana Buna ziua, am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv, va rog ajutati-ma.In 2008 m-am inscris la o facultate,taxa pe an a fost 1700 de lei, la FR.Am ... (vezi toată discuția)
Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola valentin0001 valentin0001 In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)