avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diploma de BAC retinuta la facultate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diploma de BAC retinuta la facultate

In 2008 m-am inscris la o universitate de stat, am urmat cursurile in primul semestru, chiar am participat si in sesiune la cateva examene, am platit prima transa din taxa stabilita. Apoi am renuntat subit fara a depune vreo cere de retragere, intrerupere de studii. Acum 2013 am revenit in tara si am cerut la secretariatul facultatii diploma de BAC pentru a putea sustine niste cursuri de formare profesionala. Acestia refuza sa-mi inapoieze diploma pe motiv ca am datorii restante catre universitate. Le-am cerut macar o copie cu stampila facultatii si care sa dovedeasca ca e conform cu originalul. Nici atat nu am reusit sa obtin. Acum problema se pune astfel, discutand si cu secretara le-am spus ca nu cred sa existe vreo dispozitie legala prin care ei sa imi tina diploma de BAC si mi s-a raspuns pe un ton foarte ironnic ca e legea facultatii.
Acum am cateva variante ori sa imi declar diploma pierduta si sa o refac, ori sa merg cu ei pana in panzele albe si sa imi scot diploma. Mi se pare putin aberant sa platesc ceva de care nu am beneficiat desi recunosc e si vina mea ca nu am facut o cerere de retragere si 2. mi se pare si mai aberant sa le platesc o datorie care oricum s-a prescris din cate stiu.
As vrea sa stiu daca exista vreo dispozitie legislativa care sa dea puterea unei univeristati sa tina diploma de BAC?
si,
E posibil sa pot declara diploma pierduta si sa imi scot un duplicat?

Alte discuții în legătură

Diploma onugeorgiana onugeorgiana Buna ziua, am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv, va rog ajutati-ma.In 2008 m-am inscris la o facultate,taxa pe an a fost 1700 de lei, la FR.Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare diploma de bac Ramona 1694 Ramona 1694 Buna ziua! Sunt fosta studenta la Facultatea de Medicina din Constanta. In anul III (2016-2017) am semnat noul contract la program cu taxa, dar, din pacate, nu ... (vezi toată discuția)
Retragere facultate AVRV AVRV Bună ziua, m-am înscris în toamnă la facultate la Marketing Distanță, și am platit prima rată. Am mers de 2 ori la cursuri și am realizat că nu mi se ... (vezi toată discuția)