Bună ziua, m-am înscris în toamnă la facultate la Marketing Distanță, și am platit prima rată. Am mers de 2 ori la cursuri și am realizat că nu mi se potrivește deloc. Am sunat la secretariat pentru a obține o cerere de retragere de la studii iar ei mi au spus că nu îmi dau actele înapoi(diploma de bac etc.) Decât dacă plătesc și a doua rata, deși nu am fost nici măcar un semestru la facultate, nu am dat nici un examen și nici măcar nu suntem la data scadenta pt plata celei de-a doua rate.
Au dreptul să mi retina diplomele mele , pt care eu am muncit și să mi ceara plata unei rate pt care eu nu am beneficiat de studii în schimbul lor??
Mulțumesc.
Universitatea ar trebui să aibă un regulament privind taxele. (din care puteți afla inclusiv cuantumul taxei de retragere).
Tot acolo ar trebui să existe și condițiile de retragere. În mod normal nu ar trebui să pretindă mai mult decât rata scadentă până la momentul depunerii cererii de retragere.
Iar un regulament ...cinstit ar trebui să prevada inclusiv restituirea taxelor achitate în avans (rata al cărui termen scadent este după data retragerii) în cazul în care ați fi achitat taxa pentru întregul an și vă retrageți înainte de data scadenței pentru rata II.
Cererea puteți să o scrieți și de mână (nu este necesar să fie pe vreun tipizat).