avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie imobil-sotul are dreptul ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie imobil-sotul are dreptul ?

buna ziua!
va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:parintii mei mi-au donat o locuinta , casatorita fiind la acel moment.sotul meu are drept de proprietate asupra locuintei donata mie de catre parintii mei?la acel moment am fost informata ca nu are drept asupra proprietatii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mara88 , utilizator 07:22, 21 Septembrie 2013
Nu are drept daca donatorul v-a donat doar dvs.Doar daca ar fi specificat ca va doneaza ambilor,dar daca nu exista aceasta mentiune in act, este bunul dvs. propriu.
daca v-a donat exclusiv dvs , nu si sotului, este si va fi bunul propriu al dvs la care sotul nu are dreptul
Daca in contractul de donatie scrie ca va doneaza doar dvs. (nu ambilor soti), atunci este bunul dvs. propriu si sotul nu are nici un drept (decat daca veti deceda prima, va primi o cota din locuinta prin mostenire).
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe imobil mostenit Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua Eu am un imobil mostenit de la parinti,s-a incheiat o declaratie notariala prin care parintii imi doneaza o suma de bani pentru a-mi achizitiona un ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament din banii parintilor pisoi502 pisoi502 Buna ziua, suntem casatoriti de ceva vreme, iar parintii au reusit sa vanda o mostenire si ar vrea sa ne ajute sa ne cumparam o locuinta. Cum se pot face ... (vezi toată discuția)
Mostenire miro56ro miro56ro buna sotia mea in urma decesului mamei ei a mostenit un apartament. eu ca sot am vreun drept asupra acestuia. Sotia a fost singura la succesiune. Acu vrea ... (vezi toată discuția)