Suntem o societate pe actiuni de tip inchis si dorim sa facem o subscriere de obligatiuni in favoarea actionarilor, cu posibilitate de convertire a obligatiunilor in actiuni ulterior. Intrebarea mea este: sunt autorizat sa efectuez subscrierea de obligatiuni singur, sau trebuie sa fac plasarea obligatiunilor prin intermediar?
Si o alta rugaminte: ma poate ajuta cineva cu un model de contract de subscriere de obligatiuni? Ma confrunt prima data cu o astfel de operatiune si orice informatie suplimentara Legii 31/90 mi-ar fi necesara.
Multumesc mult.:)
merishor007@yahoo.com
Nu vad care ar fi implicatia unui intermediar, mai ales ca vorbim de o societate inchisa. Emisiunea de obligatiuni nu intra in obiectul de activitate al unei societati de servicii de investitii financiare, nu vorbim de emisiune de noi instrumente financiare pe o piata reglementata (care ar insemna si implicarea CNVM), deci sunteti singurii care pot decide asta (actionarii prin hotarare AGA).
In ceea ce priveste contractul de subscriere de obligatiuni nu detin un model, dar pot sa-ti spun ca subscrierea de actiuni nu se face printr-un contract tip ci prin formular de subscriere, care contine toate datele necesare si care coroborat cu hotararea AGA, tine loc de contract. Nu vad de ce nu ar fi la fel si pentru obligatiuni. Dar mai caut.
Multumesc. Mi se pare pertinent raspunsul, dar as avea nevoie si de o norma legala din care se poate deduce ca pot contracta direct cu subscriitorii, neavand nevoie de o societate autorizata prin care sa plasez obligatiunile, cum e la societatile deschise.