avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui dupa divort

buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti cum procedez si daca se poate sa-mi pastrez totusi numele din timpul casatoriei,avand in vedere ca in data de 9 mai s-a pronuntat divortul meu,iar eu am solicitat anterior sa raman la numele de fata#-o.0...Mai am la dispozitie timp pana in 9 iulie cand hotararea devine definitiva si irevocabila.Va multumesc:">
Cel mai recent răspuns: border , utilizator 18:17, 20 Iunie 2011
sotul ar fi de acord?
sotul este de acord sa mentin numele din timpul casatoriei:),noi de fapt dupa divort am ramas impreuna,continuam sa traim impreuna,dar fara acte si ne intelegem cum nu se poate mai bine
Din moment ce sustineti ca ati cerut pastrarea numelui din timpul casatoriei, iar sotul este de acord, nu inteleg care este problema. Instanta probabil a acceptat cererea prin care solicitati pastrarea numelui. Veti primi acasa hotararea in care se va specifica si acest aspect.
border a scris:

gi_jane2 a scris:

sotul ar fi de acord?
DA ,este de acord imi puteti raspunde va roggggggggg


Parerea mea este ca daca nu ati investit instanta, cu aceasta cerere, de la bun inceput, acum, nu mai este posibil acest lucru, chiar daca fostul sot este de acord cu acest lucru.In apel, nu se poate schimba cauza sau obiectul cererii/cererile accesorii ( a se vedea disp. art.294 (1) C.proc.civ.).

Mai exista o varianta: impacarea partilor in apel.Nu prea am inteles eu de ce ramane definitiva si irevocabila hotararea de divort, in data de 9 iulie...dar nu ne-ati prezentat amanunte cu privire la comunicarea hotararii/divort.

daca dvs ati cerut sa reveniti la numele de fata, nu va mai puteti schimba cererea, dar cred ca sotul poate ataca acesta hotarare... cerand sa ramaneti cu numele dobandit, ca e mai bine pt copii.. bla, bla. dvs sunteti de acord si gata.
daca nu se rezolva pe calea asta, il schimbati tot cu acordul sotului, pe cale administrativa

Alte discuții în legătură

Codul familiei:pastrarea numelui din timpul casatoriei dupa divort? plebeus plebeus La desfacerea casatoriei prin divort reclamantul,in lipsa paratei,a fost de acord ca aceasta sa pastreze numele dobandit prin casatorie.Parata are grave ... (vezi toată discuția)
Divort gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am div pe 17 sept, intrebarea este, pot sa-mi cumpar casa din banii obtinuti din vz. casei in urma partajului, tinand cont ca sentinta nu este ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)