avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reprezentare in instanta

Va salut.
In calitate de presedinte de asociatie de proprietari, am chemat in judecata un SRL care, pentru lucrarile de reabilitare termica, fara sa ne consulte, nici macar la nivel de presedinte de asociatia, a cerut un pret mai mare decat cel consemnat IN CONTRACTELE INDIVIDUALE incheiate cu fiecare proprietar.
In instanta, aparatorul paratului- primarul orasului prin secretarul de primarie, a invocat exceptia lipsei capacitatii de reprezentare a proprietarilor, deoarece nu am procura notariala.
Am aratat instantei ca, potrivit Legii 230, art 30, alin i) si j), legea imi acorda acest drept de reprezentare si am refuzat sa cer din partea proprietarilor o procura notariala. Asa am considerat ca este corect.
Mentionez ca, la inceperea actiunii, de fapt o actiune in constatare(am cerut instantei sa constate ca contractele incheiate sunt cu pret fix si nu pot fi modificate fara consimtamantul partilor), instanta mi-a cerut delegatie de reprezentare pe care a acceptat-o. :(:(
Si, instanta a ADMIS exceptia, respingand actiunea. Este corect, sau fac recurs(oricum il faceam)
Cel mai recent răspuns: titi marina , utilizator 20:50, 18 Iunie 2011
Pai fiecare proprietar, semnatar de contract individual, asa cum bine precizati, trebuia sa vina in fata instantei. Dumneavoastra, ca presedinte al asociatiei de proprietari nu ati fost parte in acele contracte individuale. Aveati un cuvant de spus daca firma semna cu asociatia un contract de prestari lucrari civile.
Asa este! Ca presedinte de asociatie reprezentati proprietarii, din oficiu, numai pentru contracte care se incheie cu asociatia.
In cazul de fata trebuia sa aveti o procura de la toti proprietarii care doreau sa fie reprezentati de dv. pentru contractele lor individuale.

:offtopic: Ma scuzati @george_neagu, am vrut doar sa subliniez cele spuse de dv.
=D>
In contractele semnate de fiecare proprietar, sunt stabilite preturile pe fiecare masura.
In aceste contracte, este specificat ca, in caz de neplata a sumelor stabilite, SRL-ul este indreptatit sa se indrepte catre restantier si, in secundar asupra ASOCIATIEI DE PROPRIETARI.
Fiecare contract individual este semnat de: proprietar, presedintele asociatiei, administratorul asociatiei, SRL si primar.
Deci, in instanta, SRL-ul se poate indrepta si asupra Asociatiei
Adica asociatia e ca un fel de girant si atat. Nu puteti luati alte decizii in contract.

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta a proprietarilor de catre presedinte titi marina titi marina Va salut, cu stima. Probema mea, ca presedinte de asociatie de proprietari este urmatoarea: poate presedintele asociatiei de proprietari sa reprezinte in ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatie proprietari andra_pm andra_pm Asociatia de proprietari in care ma aflu are 59 de membri (intre care si Dezvoltatorul imobilului), si de 156 apartamente (dintre care 48 detinute de ... (vezi toată discuția)
Anularea cererii de chemare in judecata marusca marusca Buna ziua. Pe rolul tribunalului exista un proces cu urmatoarele parti: --asociatia...nu dau numele complet avind calitatea de reclamant -- Popescu Ion ... (vezi toată discuția)