Va salut.
In calitate de presedinte de asociatie de proprietari, am chemat in judecata un SRL care, pentru lucrarile de reabilitare termica, fara sa ne consulte, nici macar la nivel de presedinte de asociatia, a cerut un pret mai mare decat cel consemnat IN CONTRACTELE INDIVIDUALE incheiate cu fiecare proprietar.
In instanta, aparatorul paratului- primarul orasului prin secretarul de primarie, a invocat exceptia lipsei capacitatii de reprezentare a proprietarilor, deoarece nu am procura notariala.
Am aratat instantei ca, potrivit Legii 230, art 30, alin i) si j), legea imi acorda acest drept de reprezentare si am refuzat sa cer din partea proprietarilor o procura notariala. Asa am considerat ca este corect.
Mentionez ca, la inceperea actiunii, de fapt o actiune in constatare(am cerut instantei sa constate ca contractele incheiate sunt cu pret fix si nu pot fi modificate fara consimtamantul partilor), instanta mi-a cerut delegatie de reprezentare pe care a acceptat-o. :(:(
Si, instanta a ADMIS exceptia, respingand actiunea. Este corect, sau fac recurs(oricum il faceam)
Pai fiecare proprietar, semnatar de contract individual, asa cum bine precizati, trebuia sa vina in fata instantei. Dumneavoastra, ca presedinte al asociatiei de proprietari nu ati fost parte in acele contracte individuale. Aveati un cuvant de spus daca firma semna cu asociatia un contract de prestari lucrari civile.
Asa este! Ca presedinte de asociatie reprezentati proprietarii, din oficiu, numai pentru contracte care se incheie cu asociatia.
In cazul de fata trebuia sa aveti o procura de la toti proprietarii care doreau sa fie reprezentati de dv. pentru contractele lor individuale.
:offtopic: Ma scuzati @george_neagu, am vrut doar sa subliniez cele spuse de dv.
In contractele semnate de fiecare proprietar, sunt stabilite preturile pe fiecare masura.
In aceste contracte, este specificat ca, in caz de neplata a sumelor stabilite, SRL-ul este indreptatit sa se indrepte catre restantier si, in secundar asupra ASOCIATIEI DE PROPRIETARI.
Fiecare contract individual este semnat de: proprietar, presedintele asociatiei, administratorul asociatiei, SRL si primar.
Deci, in instanta, SRL-ul se poate indrepta si asupra Asociatiei