avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea cererii de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea cererii de chemare in judecata

Buna ziua.
Pe rolul tribunalului exista un proces cu urmatoarele parti:
--asociatia...nu dau numele complet avind calitatea de reclamant
-- Popescu Ion prin asociatia....,tot reclamant
-- ionescu ion prin asociatia....,tot reclamant
si
Casa de Pensii, avind calitatea de pirit.

Solutia data de instanta in camera de consiliu pronuntata in sedinta publica e urmatoarea: Anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare.

Grefiera de sedinta ne-a explicat ca asociatia sau persoanele fizice nu au depus la dosar o hirtie din care sa rezulte ca asociatia ne reprezinta. Asociatia a angajat un avocat dar nu a venit la termen.
Va rog sa ma lamariti: ce acte trebuie sa depuna o asociatia in instanta pentru a face dovada ca isi reprezinta membrii.E nevoie de o procura individuala de reprezentare ? Sau fiecare membru sa incheie contract cu avocatul? Dar un tabel cu membrii asociatiei in care fiecare sa semneze ca e de acord ca presedintele asociatiei sa-l reprezinte in proces nu ar fi indicat?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 12:56, 19 Ianuarie 2015
Avocatul nu avea de ce sa se prezinte pt ca dosarul nu a avut termen de judecata in sedinta publica.

Ceea ce ar fi trebuit dvs impreuna cu avocatul sa faceti era sa remediati deficientele cererii de chemare in judecata asa cum v-au fost ele puse in vedere prin adresa din partea instantei. Instanta nu anuleaza cererea mai inainte de a va fi instiintat despre omisiuni si de a va solicita sa faceti completarile cuvenite.

Ce obiect exact are cererea dvs ?
Am chemat in judecata casa de pensii pentru recalculcarea unor diferente.
Ale cui sunt diferentele de plata ?
Membrii unei asociatii am chemat in judecata casa de pensii pentru a ne plati diferenta de bani a unor drepturi calculate gresit de ei.
Repet pe portalul apare afisat in felul urmator :--asociatia...nu dau numele complet avind calitatea de reclamant
-- Popescu Ion prin asociatia....,tot reclamant
-- ionescu ion prin asociatia....,tot reclamant
si
Casa de Pensii, avind calitatea de pirit.

Persoanele fizice care s-au adresat instantei prin asociatie ce act trebuia sa depuna la dosar pentru a face dovada ca sint membrii asociatiei si ca doresc sa fie reprezentate de presedintele asociatiei in instanta? Din ceea ce stiu eu, asociatia noastra a facut un tabel nominal pe care l-a semnat fiecare membru ,apoi presedintele asociatiei a incheiat contract cu un avocat. E corect asa? Sau nu?
Aveti posibilitatea de a formula cerere de reexaminare daca considerati ca actele depuse de dvs sunt complete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructul viager si asociatia de proprietari kmlia kmlia Buna ziua Intrebarea mea este daca o persoana isi cumpara dreptul de uzufruct viager pentru sine si sotia lui si furnizeaza banii necesari pentru cumpararea ... (vezi toată discuția)
Dosar respins de instanță pentru lipsa calității procesuale active a asociației de pensionari khalima khalima O asociație de pensionari legal-constituită în baza Legii 502/2004, are dreptul de a introduce acțiuni în justiție în numele membrilor săi? sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Membru sau nu al asociatiei? AndreiMusat30 AndreiMusat30 Buna seara, In primul rand imi cer scuze daca s-a mai intrebat deja, am cautat dar nu am gasit nimic asemanator. Acum 1 an de zile am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)