avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

buna ziua !Daca am fost angajat ca sudor cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar cu drept de munca de 4 ore ,cum ma afecteaza lucrul acesta pe mine? Daca am intrebat angajatorul mi-a spus ca nu ma afecteaza in nici un fel si tin sa mentionez ca eu lucrez la fel ca ceilalti angajati 8 ore pe zi .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 24 Iunie 2011
va afecteaza la calculul vechimii in munca.

Daca prin contract este prevazut sa lucrati 4 ore, atunci atat trebuie sa lucrati si nu mai mult.
Diferenta pana la 8 ore se considera munca suplimentara si trebuie remunerata ca atare.
Contributia dumneavostra la fondul de pensii si de somaj, ca de altfel si la celelalte fonduri, a fost la 1/2. Deci sunteti destul de afectat.
unde as putea sa ma adresaz in legatura cu acest contract daca angajatorul nu vrea sa -l modifice? Orele suplimentare ar trebui sa le plateasca mai mult de 100%?
La itm puteti depune sesizare scrisa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
george-neagu, moderator
albumarinica a scris:

unde as putea sa ma adresaz in legatura cu acest contract daca angajatorul nu vrea sa -l modifice? Orele suplimentare ar trebui sa le plateasca mai mult de 100%?

Orele suplimentare nu se pot plati in cazul dvs ... intrucat legea interzice efectuarea de ore suplimentare in cazul c.i.m. cu timp partial , exceptie facand cazurile de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Alte discuții în legătură

Angajat cu 6 ore ovidiu4141 ovidiu4141 Buna ziua,lucrez la o gradinita cu carte de munca,dar numai 6 ore,cu toate ca eu lucrez 8 ore,intrebarea mea este,pot sa imi platesc darile la Directia Muncii ... (vezi toată discuția)
4 ore pe cartea de munca laurentiuo laurentiuo pe contractul meu de munca scrie ca lucrez 4 ore/zi, desi lucrez 9. in cazul unei internari in spital, eu va trebuie sa platesc jumatate din cheltuieli? intr-o ... (vezi toată discuția)
Contranct angajare. kenno18 kenno18 Buna ziua, Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La ... (vezi toată discuția)