avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu 6 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu 6 ore

Buna ziua,lucrez la o gradinita cu carte de munca,dar numai 6 ore,cu toate ca eu lucrez 8 ore,intrebarea mea este,pot sa imi platesc darile la Directia Muncii inca 2 ore,sa pot complecta cele 8 ore zilnice de munca ? sau ce ma puteti sfatui sa fac in acest caz,ma afecteaza la ani de pensie daca stau pe 6 ore pe cartea de munca ? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2016
ovidiu4141, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 25 Ianuarie 2016
1. Conform art.105 alin.1 lit.c C.mun., contractul individual de muncă cu timp parţial trebuie sa cuprinda interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Prin urmare, cele 2 ore lucrate in plus incalca legislatia muncii, situatie in care puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii

2. De asemenea, puteti incheia contracte de asigurare cu Casa de Pensii , Casa de Sanatate si AJOFM .

Insa cuantumul venitului minim la care veti plati contributiile sociale se raporteaza la salariul minim brut pe economie si nu la durata timpului de munca.

Astfel:
- pentru pensie veti plati cel puţin 247 lei/luna – pentru venit minin de 938 lei;

- pentru sanatate 58 lei pe luna.

- somaj 5.25 lei/luna
Detalii : www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii Stelacorneanu Stelacorneanu Buna ziua!Am lucrat in Botosani cu carte de munca cu contributii platite de catre fabrica iar din 1993 nu am mai lucrat .Cartea de munca o am la mine.As vrea ... (vezi toată discuția)
4 ore pe cartea de munca laurentiuo laurentiuo pe contractul meu de munca scrie ca lucrez 4 ore/zi, desi lucrez 9. in cazul unei internari in spital, eu va trebuie sa platesc jumatate din cheltuieli? intr-o ... (vezi toată discuția)
Contract de munca albumarinica albumarinica buna ziua !Daca am fost angajat ca sudor cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar cu drept de munca de 4 ore ,cum ma afecteaza lucrul acesta pe mine? ... (vezi toată discuția)