avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme

Socrii mei au decedat Socrul acum 10 ani si soacra acum 1 an si jumatate.Dupa socru nu s-a deschis mostenirea nici pina acum.Dupa soacra s-adeschis numai o parte (terenuri).Problema este ca: Pe numele soacrei sunt foarte multe datorii rezultate din contracte de prestatii caldura,impozit,gunoi,apa .In casa la aceiasi adresa a locuit impreuna cu soacra cumnata mea cu copiii minori, si locuieste si acum.Aceasta refuza sa achite datoriile desi sunt facute de ea si soacra.Refuza sa se ingrijeacsa de pomeniri,morminte (noi am suportat imnormintarile ambilor ...etc).Ambele succesiuni s-au acceptat de sotie prin declaratie notariala in termenul de 6 luni.

Nu are serviciu .Nu putem deschide succesiunea pe casa si pentru socru din cauza acestor datorii.Cum putem proceda pentru a demonstra ca de fapt aceasta a stat acolo,ca aceste sume la caldura(care este taiata),si altele nu au putut fi facute de o singurapersoana(soacra) si astfel sa o putem forta sa plateasca.Sau la deschiderea succesiunii sa platim noi si sa dovedim ca a STAT ACOLO SI sta in continuare si sa fie obligata la o despagubire in natura?

Adica daca nu are cu ce plati sa i se dea din partea ei de mostenire in contul datoriilor?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 08:09, 19 Iunie 2011
Succesiunea presupune atat impartirea activului, dar si al pasivului mostenirii. In ce priveste pasivul, pe baza unor acte doveditoare, se poate deduce partea din pasivul care greveaza imobilul creata prin culpa cumnatei dumneavoastra.
Sotia poate proba cheltuielile facute pentru inmormantare, pomeniri, etc si care se vor adauga la pasivul mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita vis a vis de mostenire leusan leusan Socrii mei au decedat ,ultima soacra in 2010.Pentru socru s-a acceptat tacit mostenirea ,nu s-a dezbatut inca.Pentru soacra a acceptat-o expres.In speta ... (vezi toată discuția)
Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)
Eroare, sau nu, a notarului public elisabeta propszt elisabeta propszt Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in ... (vezi toată discuția)