buna ziua,
1- este vorba despre cazare turisti ptr. o luna jumatate ce evidente tin pe linga casa de marcat / ce tb sa dau clientului doar bon sau mai tb chitanta ,factura nu stiu , va multumesc-neplatitor de tva deoarece nu depasesc plafonul ptr. a deveni platitor de tva.
2-fiind o casa cu cateva camere pe ce cod caen ar tb sa merg - cei da la camera de comert vor 5520 - eu as opta ptr.5590(nu stiu care este dif intre ele?) sau as putea opta ptr.6820 caz in care cei de comert nu vor sa-l acorde
1. In cazul in care eliberati bon fiscal , nu mai taiati si chitanta. Asta ar insemna dublarea incasarilor. Puteti emite factura daca doriti. Exista carnete de facturi care sunt tiparite special pentru neplatitorii de TVA.
2.Dupa parerea mea, cel mai potrivit cod CAEN care sa desemneze activitatea pe care ati descris ca o veti desfasura este 5520. In niciun caz 6820.
1-doar bon fiscal si le pastrez sau cum justific la un control activitate a.i. sa fie ok.
2-problema la cod 5520 ar fi ca probabil pot fi obligat sa deschid la 1 mai cum vrea d-na Udrea ori pana-n 10 iulie nu este picior de turist, probabil clasificare si multe alte controale pompieri...de aceasta ar fi fost interesante celelalte coduri zic eu ,la 6820 este vb de inchirierea locuintei,nu? ce ziceti,va multumesc.
Aplicare tva
francesk77
Am urmatoarea situatie : firma dispune de un spatiu compartimentat in 20 de camere. S-au incheiat contracte de inchiriere pe perioade mai lungi de 1 luna, cu ... (vezi toată discuția)