avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare tva

Am urmatoarea situatie : firma dispune de un spatiu compartimentat in 20 de camere. S-au incheiat contracte de inchiriere pe perioade mai lungi de 1 luna, cu beneficiari pesoane juridice pentru cazarea salariatilor lor.
In actul constitutiv avem urmatoarele coduri CAEN 5510 "Hoteluri si alte facilitati de cazare", 5590 " Alte servicii de cazare" si 6820 "Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate"
Aceasta activitate am incadrat-o in codul CAEN 6820, pentru care facturam beneficiarilor (in baza contractelor de inchiriere) "venituri din chirii - contul 706" si taxam, prin optiune, tva in cota de 24%.
Va rog daca se poate da un raspuns daca procedam corect din pdv fiscal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 22:01, 28 Ianuarie 2014
Buna seara,

Certificat de clasificare in domeniul turismului aveti?
Daca nu, luati-l pentru ca nu este greu, si apoi facturati cazare. Pentru cazare, se factureaza cu 9%.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica SF SF spuneti-mi va rog care este noua clasificare CAEN pentru pensiune agroturistica . eu am depus pentru autorizare la mediu codul 5520 si ei sustin ca ar trebui ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit 16 % delia2007 delia2007 Buna ziua. De la 1 februarie , salariatii firmelor care aplica impozitul specific nu mai platesc impozitul pe venit de 16%. Intrebarea mea este urmatoera: Daca ... (vezi toată discuția)