avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca semnat de altcineva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca semnat de altcineva

Buna ziua,

Lucrez de un an de zile la o companie. In momentul in care mi-au trimis contractul de munca era deja semnat, in locul meu, de catre altcineva. Si pentru ca era trecuta si o alta functie decat cea discutata de mine la interviu am rugat sa imi fie schimbata functia. Mi s-a zis ca este ok, la scurt timp am primit si actul aditional cu achimbarea functie, semnat tot de altcineva.

Problema e in felul urmator. Din pacate, am "ratacit" varianta mea de contract de munca, e singurul act pe care l-am pierdut vreodata.

Am cateva intrebari:

1. Acel contract de munca este valid si care sunt consecintele juridice pentru fals de semnatura?

2. Cum as putea sa obtin din nou o copie a contractului de munca pentru a demonstra (intr-o zi) ca este semnat de altcineva? Care ar fi pasii?

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 19 Iunie 2011
1. Consecintele juridice sunt angajarea raspunderii penale a celui care v-a falsificat semnatura. In acest sens, trebuie sa depuneti o plangere penala impotriva celui care v-a falsificat semnatura.

2. Copie de pe c.i.m. o puteti obtine de la angajator ... sesizare la ITM nu cred ca va ajuta, intrucat din mai 2010 exista un ordin dat de fostul ministrul al muncii prin care nu se mai pot astfel de copii decat politiei, parchetuluis au instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut o asigurare de viata in numele altcuiva, ce pedeapsa primesc??? cosmin_ursu cosmin_ursu Buna ziua, Am si eu o intrebare. In urma cu un an, pentru a imi completa target-ul aveam nevoie de o asigurare de viata, am rugat un prieten daca stie alt ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura elnyy elnyy Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la o banca fara stirea mea, iar pentru a i se acorda acel imprumut avea nevoie de aprobarea si semnatura mea. Prin ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, fals, uz de fals? anana anana Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea speta: Un mandatar cumpara pentru mandantul sau niste imobile si ii spune acestuia ca taxele aferente vanzarii sunt ... (vezi toată discuția)