ConstantaG a scris:
s-a inscris la o universitate din america motivand ca primeste bursa de 95%. El urmeaza sa plece la inceputul lunii septembrie in SUA.
Va rog sa ii transmiteti felicitarile mele! E mare lucru sa obtii bursa macar 50% in SUA, daramite 95%! Cat despre alegerea facultatii, din nou il felicit. Sansa ca dupa facultate sa fie pregatit pentru "restul vietii" e mult mai mare acolo decat aici. La fel sansa ca profesorii sa fie adevarati dascali iar nu doar papusi de paie care sa ceara studentilor sa memoreze.
Cred ca ar trebui sa va ganditi ca este decizia lui, pentru viitorului lui. Chiar daca v-ati fi dorit sa ramana langa dumneavoastra, lucru de inteles pentru un parinte, trebuie sa ii acceptati decizia si sa il sprijiniti. Tot ca un parinte. Daca nu, actiunea de care va spunea fiul dvs are foarte mari sanse de reusita. Legea va impune sa il intretineti daca isi continua studiile, fara sa mentioneze unde, aspect care de altfel e irelevant.
hornea alina a scris:
Din punctul meu de vedere greseala este ca nu si-a facut parintii sa inteleaga ca asta e cel mai bine pentru el.
Oare? Nu cumva ar trebui sa punem problema invers? Nu cumva parintii ar trebui sa fie cei intelepti?
Iar faptul ca iti dai parintii in judecata pentru pensie, mie personal nu mi se pare cel mai frumos lucru.
Nici faptul ca parintii pun mai presus un aspect financiar nu e frumos. Pana la urma, daca stam sa ne gandim cine a facut primul gest urat cred ca viitorul student sta bine...
Sa nu uitam ca totusi are 18 ani si daca e chiar asa de neinteles se poate intretine si singur.
Si ce conteaza asta? Intretinerea se datoreaza peste 18 ani tocmai pentru ca studiaza, nu se intretine singur. Daca am merge pe rationamentul tau, numai bogatii ar mai face facultate, nici nu vreau sa incepem discutia asta!
Oricum pensia fixata de 25% din veniturile parintilor, in Amerca, este aproape nimic.
De unde stii?
Gestul lui conteaza. Garantat dupa asta se vor rupe toate relatiile cu parintii. Oare merita?
Asa cum conteaza si gestul parintilor. Sa te vezi nesustinut de parinti intr-un moment asa important cu siguranta rupe legaturile, chiar daca nu se ajunge in instanta.