avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Se plateste pensie alimentara daca colilul este la masterat si are 22 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 19 Iunie 2011
La varsta de 18 ani inceteaza de drept obligatia parintelui de a mai plati pensie alimentara. Copilul daca va continua studiile, are dreptul la pensie de intretinere pana la 26 ani (dar sa continue studiile pana atunci), dar pentru asta trebuie hotarare judecatoareasca. Evident, daca parintele plateste de buna-voie, e ideal. Daca nu, copilul trebuie sa-l actioneze in judecata. Atentie! Parintele nu va plati pensie alimentara pentru perioada de dinaintea formularii actiunii in justitie, ci dupa aceasta cerere.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat
labuta a scris:

Se plateste pensie alimentara daca colilul este la masterat si are 22 ani?

Pensia de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca este datorata de catre parintele care nu creste copilul pe toata perioada cat copilul este minor, pana la 18 ani, dar si dupa aceasta varsta, daca copilul isi continua studiile in sistem de invatamant, dar numai pana la implinirea varstei de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara asivst asivst Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se acorda/ se plateste pensia alimentara pana la varsta de 26 de ani. Daca copilul a terminat o forma de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara molimpia17 molimpia17 Din somaj se poate retine pensia alimentara si care este varsta maxima a copilului la care se poate retine aceasta pensie chiar daca este la facultate? Care ... (vezi toată discuția)