avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Din somaj se poate retine pensia alimentara si care este varsta maxima a copilului la care se poate retine aceasta pensie chiar daca este la facultate?
Care este procentul care se retine pentru pensia alimentara?
Cel mai recent răspuns: Andreea Tudor , Avocat 15:20, 10 Iulie 2010
Conform Codului Familiei, art. 94 alin. (1), se stabileste ca pensia de intretinere se plateste din „mijloacele" debitorului, adica veniturile din munca cu caracter periodic si continuu si alte sume care se platesc in temeiul raporturilor de munca, care au caracter de continuitate.

Pensia de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca este datorata de catre parintele care nu creste copilul pe toata perioada cat copilul este minor, pana la 18 ani, dar si dupa aceasta varsta, daca copilul isi continua studiile in sistem de invatamant, dar numai pana la implinirea varstei de 25 de ani.

Pentru un singur copil, suma nu va depasi un sfert din venitul parintelui obligat la plata pensiei, in timp ce pentru doi micuti va fi cel mult egala cu o treime din venitul parintelui care nu a primit custodia. Iar pentru trei sau mai multi copiii, pensia nu trebuie sa depaseasca jumatate din venitul parintelui obligat la plata pensiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Andreea Tudor, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara syca_m syca_m Buna, sunt in concubinaj cu partenera mea, cu, care am 2 copii minori care poarta numele meu. Daca ne vom despartii vreodata trebuie sa platesc pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, a doua facultate bradley bradley Buna ziua! Am 23 de ani, am terminat o facultate si un masterat de stat, forma de invatamant zi, loc cu taxa, iar acum vreau sa incep o noua facultate, tot de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nicoletacaravan nicoletacaravan fostul meu sot a fost arestat si nu a platit pensie alimentara pot sa l dau in judecata pentru neplata pensie alimentara multumesc anticipat ... (vezi toată discuția)