avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Buna, sunt in concubinaj cu partenera mea, cu, care am 2 copii minori care poarta numele meu. Daca ne vom despartii vreodata trebuie sa platesc pensie alimentara, si daca da CAT ? Exista un procent sau un cuantum ca si suma ? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns , sunt curios. Eu castig 2000 Ron, cat ar revenii ca si pensie alimentara pentru cei doi copii ? Pana ce varsta trebuie platita ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 2 Septembrie 2008
In cazul unei despartiri si in eventualitatea ca mama solicita pensie alimentara, veti fi obligat la plata a 33% din salariul dvs pt cei 2 minori, pana la majoratul acestora. Daca acestia vor dori sa mearga la facultate, veti fi obligat (evident daca copiii, ajunsi majori solicita) la plata pensiei pana la finalizarea studiilor acestora.
Conform Codului Familiei, art. 94 alin. (1), se stabileste ca pensia de intretinere se plateste din „mijloacele” debitorului, adica veniturile din munca cu caracter periodic si continuu si alte sume care se platesc in temeiul raporturilor de munca, care au caracter de continuitate.

Pensia de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca este datorata de catre parintele care nu creste copilul pe toata perioada cat copilul este minor, pana la 18 ani, dar si dupa aceasta varsta, daca copilul isi continua studiile in sistem de invatamant, dar numai pana la implinirea varstei de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara molimpia17 molimpia17 Din somaj se poate retine pensia alimentara si care este varsta maxima a copilului la care se poate retine aceasta pensie chiar daca este la facultate? Care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara diguta_alina diguta_alina buna seara, tatal meu a fost dat in judecata pentru pensie alimentara pentru 2 copii, fratii mei vitregi, in varsta de 11 ani.mentionez ca nu a fost casatorit ... (vezi toată discuția)
Plată pensie alimentară copil major ... laur77ro laur77ro Bună seara. Vin cu o serie de întrebări prin care să primesc un sfat cu privire la plata pensiei de întreținere pentru unul din doi copii, după ... (vezi toată discuția)