avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara,
tatal meu a fost dat in judecata pentru pensie alimentara pentru 2 copii, fratii mei vitregi, in varsta de 11 ani.mentionez ca nu a fost casatorit cu mama copiilor, ci doar cu mama mea, copii fiind trecuti pe numele lui.
intrebarea mea este: cum se calculeaza pensia alimentara pentru acesti doi copii avand in vedere ca tatal meu nu are venituri stabile, este bolnav de diabet (insulino-dependent), iar eu,primul lui copil am 22 de ani, studenta la master.
multumesc


Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:57, 19 Martie 2010
Tatal dvs.trebuie sa plateasca pensie de intretinere pentru cei doi minori din afara casatoriei,in cuantum de pana la 1/3 din venitul minim pe economia nationala.
Cuantumul pensiei se stabileste in functie de varsta si nevoile minorilor.
Chiar daca acestia sunt rezultati din afara casatoriei ,conform art.86 si 94 c.fam,acestea trebuieste obligat la o prestatie de intretinere pentru copiii sai recunoscuti.
Daca dvs.nu aveti venituri si va aflati in continuarea studiilor,nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani,prestatia acestuia catre minori va fi individualizata conform principiului de mai sus,in functie de 1/2 din venitul minim pe economie.
Avand in vedere ca practic discutam de 3 copii in total, tu fiind in continuarea studiilor, ei pot cere obligarea tatalui tau la plata unei pensii de intretinere stabilita in functie de venitul minim pe economie sau la venitul realizat ( dar discutam de un cuantum realizat din pensie sau servici cu carte de munca) de 33% pentru ca sunt doi, insa tatal tau trebuie sa faca dovada ca tu te afli in continuarea studiilor cu o adeverinta emisa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiul obligat sa dea tatalui pensie ? Robertinoo Robertinoo Parintii divortati cand copilul avea 10 ani. Tatal da copilului pensie alimentara pana cand copilul termina studiile universitare. La cinci ani dupa acest ... (vezi toată discuția)
Informare plata pensie alimentara si mostenire Esco888 Esco888 Stimati reprezentanti ai leguitorului, va scriu pentru prima data, motiv pentru care s-au adunat mai multe intrebari. Situatie: relatie de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Cerere pensie alimentara ContSters152823 ContSters152823 buna ziua, pot cere in istanta pensie alimentara tatalui copilului meu daca nu realizeaza venitur?el nu a lucrat niciodata si nici nu cred ca va vrea sa ... (vezi toată discuția)