Buna ziua. Firma noastra a castigat doua procese cu statul pentru returnarea taxei de poluare, prin respingerea recursurilor. Acum, investirea cu formula executorie se face la judecatorie sau la tribunal (care este instanta unde am introdus cererile de chemare in judecata). Multumesc.
Teoretic, la instanta care a solutionat fondul- practic, "Hotararile date in prima instanta privind procesele si cererile in materie comerciala, fiind executorii de drept, nu trebuie investite cu formula executorie pentru a fi puse in executare."
Multumesc pentru raspuns. Dar se poate considera ca litigiul a fost unul comercial, atata timp cat noi am cerut doar returnarea taxei de poluare (contencios administrativ)?
Multumesc pentru raspuns. Dar se poate considera ca litigiul a fost unul comercial, atata timp cat noi am cerut doar returnarea taxei de poluare (contencios administrativ)?
Ce sa zic...eu am gasit aceasta speta care a fost solutionata de catre Tribunalul Suceava-Sectia comerciala, "pretentii-taxa poluare": [ link extern ] /