avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire cu formula executorie. la tribunal sau la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire cu formula executorie. la tribunal sau la judecatorie?

Buna ziua. Firma noastra a castigat doua procese cu statul pentru returnarea taxei de poluare, prin respingerea recursurilor. Acum, investirea cu formula executorie se face la judecatorie sau la tribunal (care este instanta unde am introdus cererile de chemare in judecata). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:54, 20 Iunie 2011
Teoretic, la instanta care a solutionat fondul- practic, "Hotararile date in prima instanta privind procesele si cererile in materie comerciala, fiind executorii de drept, nu trebuie investite cu formula executorie pentru a fi puse in executare."

[ link extern ] #
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Multumesc pentru raspuns. Dar se poate considera ca litigiul a fost unul comercial, atata timp cat noi am cerut doar returnarea taxei de poluare (contencios administrativ)?
robertsega32 a scris:

Multumesc pentru raspuns. Dar se poate considera ca litigiul a fost unul comercial, atata timp cat noi am cerut doar returnarea taxei de poluare (contencios administrativ)?

Ce sa zic...eu am gasit aceasta speta care a fost solutionata de catre Tribunalul Suceava-Sectia comerciala, "pretentii-taxa poluare":
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vindut masina.mai pot recupera taxa auto? mirel-d mirel-d in ianuarie 2010 am platit taxa (83 milioane la acea data) la o masina pe care ulterior am vandut-o. Mai pot recupera taxa de poluare? Care sunt pasii de urmat ... (vezi toată discuția)
Ce dodumente sunt neceasare pentru recuperarea taxei de poluare la auto in leasing? szani szani Buna ziua As dori sa stiu ce documente trebuie sa depun si unde pentru recuperarea taxei de poluare achitata la autoturismele aflate in leasing multumesc ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta ContSters109653 ContSters109653 Care este diferenta dintre \"judecatorie\" si \"tribunal\". Exista \"tribunalul muncii\" ? Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios ... (vezi toată discuția)