avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept penal

In cazul in care vreau sa atac o rezolutie data de procuror, am vazut ca termenul e de 20 zile de la comunicare. In cod nu gasesc, daca aceste 20 zile sunt calculate cu sambete si duminici sau doar pe zile lucratoare.
Ma puteti ajuta va rog.
P.S. Rezolutia e data pe 27.05.2011 (si data postei - imprimata pe plic este 31.05.2011.)
Va multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:49, 20 Iunie 2011
Fiind vorba despre un termen socotit pe zile , nu intra in calcul nici ziua in care incepe sa curga termenul( in cazul dvs. data primirii rezolutiei prin posta) si nici ziua in care se implineste.
Daca ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, termenul se implineste la sfarsitul primei zile lucratoare care urmeaza.
Termenul a inceput sa curga pe 1-06 , urmand a se implini pe 21 -06.
20 de zile calendaristice -maine este ultima zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiei ana-bianca ana-bianca Am inteles, ca plangerea impotriva solutiei procurorului se face in termen de 20 zile. As vrea sa stiu: se calculeaza 20 zile cu sambete si duminici, sau ... (vezi toată discuția)
Care este termenul corect? andrei77cc andrei77cc Buna seara! Am nevoie si eu de un raspuns corect urgent! Cum se calculeaza corect termenul de 20 zile :calendaristice sau lucratoare) pentru depunerea unei ... (vezi toată discuția)
Atacare rezoluþie procuror.cum se calculeazã termenul ? adinita adinita daca pot face recurs in 20 de zile, sunt zile lucratoare sau calendaristice? (vezi toată discuția)