avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atacare rezoluþie procuror.Cum se calculeazã ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atacare rezoluþie procuror.Cum se calculeazã termenul ?

daca pot face recurs in 20 de zile, sunt zile lucratoare sau calendaristice?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:01, 26 Mai 2013
sunt zile calendaristice.
Termen de recurs de 20 de zile nu exista in procedura penala.
Exista doar un termen de 20 de zile in care se poate depune plangere impotriva actelor procurorului potrivit disp.art 278 c.proc.pen. sau in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judcetaa potrivit disp.art 278 ind.1 c.proc.pen. dupa caz.
Termenele procedurale se calculeaza potrivit disp.art 186 c.pen.
Art. 186
Calculul termenelor procedurale
La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul menţionat în actul care a provocat curgerea termenului, afară de cazul când legea dispune altfel.
La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.
Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună ce nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.
Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.


Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiei ana-bianca ana-bianca Am inteles, ca plangerea impotriva solutiei procurorului se face in termen de 20 zile. As vrea sa stiu: se calculeaza 20 zile cu sambete si duminici, sau ... (vezi toată discuția)
termen: plangere impotriva rezolutiei procurorului -va rog un raspuns urgent ContSters223700 ContSters223700 doresc sa stiu care sunt termenele pentru depunrea plangerilor impotriva rezolutiilor procurorului si daca \"mica reforma \"a afectat modul de apelare in ... (vezi toată discuția)
Decizie de condamnare- 2 ani cu executare pentru ucidere din culpa ruonscalafat ruonscalafat azi sotul meu a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare in urma apelului la Curtea de apel. In perioada 07.04.2010-27.05.2011 a fost arestat preventiv. ... (vezi toată discuția)