avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare srl-d?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare srl-d?

Buna ziua,

1.Pentru a putea infiinta un SRL-D, trebuie sa ai minim 18 ani impliniti??? Si sa ai o pregatire profesionala? de exemplu, sa ai diploma de bac sau alte sturdii ??
Se poate sa imi zica cineva ? Daca se poate si ce lege/oug reglementeaza lucrul asta, sau chiar citat din ea.
2. Ptr SRL, este de ajuns sa ai 18 ani ca sa poti infiinta un SRL?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 16:36, 20 Iunie 2011
3.1 Pot beneficia de prevederile Programului: persoanele fizice, denumite în continuare întreprinzători debutanţi, care îndeplinesc cumulativ, la data depunerii Formularului de înscriere în program, următoarele criterii de eligibilitate:
a) au capacitate juridică deplină de exerciţiu, au vârsta de până la 35 de ani, împliniţi cel mai târziu în ziua înregistrării cererii de înmatriculare a societăţii cu răspundere limitată în Registrul Comerţului;
b) anterior datei înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu au mai deţinut şi nu deţin calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere din cadrul unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european;
c) înfiinţează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentei Ordonanţe de urgenţă nr. 6 din 09.02.2011;
d) declară pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale pentru declaraţii mincinoase, că îndeplineşte condiţiile prevăzute la lit. b, pe care o depune la Registrul Comerţului odată cu cererea de înmatriculare a societăţii.
Dacă la data înregistrării cererii de înmatriculare a societăţii cu răspundere limitată în Registrul Comerţului, condiţia referitoare la vârstă este îndeplinită, aceasta se consideră îndeplinită pe întreaga perioadă de acordare a facilităţilor.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-d  am o firma infiintata acum aprox. 5 ani, care are activitatea suspendata si pe care nu am avut activitate in realitate, dar probabil 2-3 luni la inceput, pana ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d rokko rokko am si eu o nelamaurire....daca in prezent activez ca perosana fizica autorizata,pot sa imi deschid un srl-d? mentionez ca nu am avut treaba cu nici un srl pana ... (vezi toată discuția)
Salut. pentru infiintare srl-d care e procedura? zorila adrian zorila adrian am si eu o intrebare?Daca imi deschid SRL D trebuie sa am neaparat proiect si care sunt pasi pe care trebuie sa i parcurg. (vezi toată discuția)