avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata

buna ziua! in cazul contractului de munca pe perioada determinata exista prevederi speciale privind preavizul pt concediere si demisie sau zilele de concediu (minimum 20) ? adica aceste termene se micsoreaza sau raman la fel si in cazul CIM pe determinata?
ce modificari sunt fata de CIM nedeterminat?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 11:50, 21 Iunie 2011
Nu exista nicio distinctie referitoare la termenele de preaviz, al zilele de CO in cazul c.i.m. incheiate pe durata determinata fata de cele incheiate pe durata nedeterminata.

Singura diferenta este perioada de proba ...
am inteles, mutlumesc mult!
insa daca inchei un CIM determinat pe o perioada initiala de 1 an si apoi il prelungesc de 2 ori pentru inca 1 an (deci 3 ani in total), la sfarsitul perioadei de 3 ani trebuie sa inchei cu acelasi salariat un CIM pe per nedeterminata?
am vazut ca s-a abrogat art. 84 care reglementa acest caz. dupa 3 contracte determinate ce fac cu salariatul daca vreau sa il pastrez?
Ii faceti c.i.m. pe durata nedeterminata la expirarea celor 36 de luni.
multumesc!se mai poate o intrebare va rog?
daca am perioada de 1 an pe care o prelungesc de 2 ori (pt inca alti 2 ani) e ok?
sau pot sa prelungesc pana la 5 ani in total (asa cum e maximul din lege) - si sa am 1 an initial si apoi 2 ani+2 ani?
Maximul este de 36 de luni si nu de 5 ani ... art.84 (1) C.mun. prevede : Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tigruta2 tigruta2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz. Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe ... (vezi toată discuția)
Pot incheia 3 cim pe durata determinata cu aceeasi persoana primul de 36 luni si urmatoarele doua cate 12 luni? SimonescuC SimonescuC Prin titlul acestui subiect desi cred ca am spus totul, vreau sa ma fac mai bine inteles de dvs., si sa va prezint urmatorul scenariu: Conform prev. art. ... (vezi toată discuția)