buna ziua! in cazul contractului de munca pe perioada determinata exista prevederi speciale privind preavizul pt concediere si demisie sau zilele de concediu (minimum 20) ? adica aceste termene se micsoreaza sau raman la fel si in cazul CIM pe determinata?
ce modificari sunt fata de CIM nedeterminat?
multumesc!
Nu exista nicio distinctie referitoare la termenele de preaviz, al zilele de CO in cazul c.i.m. incheiate pe durata determinata fata de cele incheiate pe durata nedeterminata.
am inteles, mutlumesc mult!
insa daca inchei un CIM determinat pe o perioada initiala de 1 an si apoi il prelungesc de 2 ori pentru inca 1 an (deci 3 ani in total), la sfarsitul perioadei de 3 ani trebuie sa inchei cu acelasi salariat un CIM pe per nedeterminata?
am vazut ca s-a abrogat art. 84 care reglementa acest caz. dupa 3 contracte determinate ce fac cu salariatul daca vreau sa il pastrez?
multumesc!se mai poate o intrebare va rog?
daca am perioada de 1 an pe care o prelungesc de 2 ori (pt inca alti 2 ani) e ok?
sau pot sa prelungesc pana la 5 ani in total (asa cum e maximul din lege) - si sa am 1 an initial si apoi 2 ani+2 ani?
Maximul este de 36 de luni si nu de 5 ani ... art.84 (1) C.mun. prevede : Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.