Prin titlul acestui subiect desi cred ca am spus totul, vreau sa ma fac mai bine inteles de dvs., si sa va prezint urmatorul scenariu:
Conform prev. art. 82-87 din codul muncii, vreau sa angajez initial un salariat cu CIM pe durata determinata de 12 luni. Inainte de expirarea acestui termen il pot prelungii (acelasi contract) de mai multe ori pana la 36 de luni, iar la finalul acestei perioade il incetez de drept CIM in temeiul art. 56(1) lit. "i".
Deoarece acest contract nu-l voi mai putea prelungii legal, voi negocia de comun acord cu acelasi salariat, si cf. art. 82(5), incheierea unui alt CIM pe durata determinata, initial de 6 luni, pe care si pe acesta il voi prelungii pana la maxim 12 luni, iar la expirarea acestei perioade voi inceta de drept si acest CIM cf art 56(1) lit "i".
In continuare voi avea nevoie de aceeasi persoana, si cf aceluiasi art. 82(5), negociez cu acesta incheierea unui nou CIM pe durata determinata de maxim 12 luni, care la termen va inceta de drept cf art. 56(1) lit "i".
Intrebari:
1.. Este legal daca voi proceda asa cum am precizat mai sus?
2. Daca este legal, programul REVISAL imi va permite (eu stiam ca nu...) sa inregistrez, cu aceeasi persoana, cele 3 CIM pe durata determinata succesive (36 luni + 12 luni + 12 luni)?
3. Daca, dupa incetarea si a ultimului CIM pe durata determinata, mai am nevoie de aceeasi peroana, cf prevederilor din codul muncii voi fi nevoit sa inchei cu acesta fie un CIM pe durata nedeterminata, fie sa inchei din nou un CIM pe durata determinata dar dupa termenul de 3 luni, pt a nu fi considerat succesiv. Este legala o astfel de abordare?
Multumesc! Astept cu mare interes opiniile dvs..
Cel mai recent răspuns:
SimonescuC , utilizator
12:42, 24 Octombrie 2017