avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul ce-mi apartine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul ce-mi apartine

As vrea sa aflu raspunsul la problema mea. Daca in anul 1.999 am construit o casa pe proprietatea parintilor mei si lasand actele casei pe numele lor din lipsa de bani la vremea respectiva si aflandu-ne in buna intelegere , cum pot sa-mi redobandesc casa deoarece relatiile s-au deteriorat , aflandu-ma in posibilitatea de a-mi pierde casa , intrucat parintii nu mai vor sa recunoasca nimic.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:38, 21 Iunie 2011
autorizatia de constructie este pe numele parintilor ?
Autorizatia de constructie e pe numele parintilor. Ce pot face intrucat am fost pacaliti? Imobilul vechi lasat de parinti l-am daramant si am construit altul impreuna cu sotia dupa 4 ani de casnicie.
Din descrierea dvs., rezulta ca parintii sunt proprietari ai intregului imobil (casa + teren), nu aveti ce face decat sa-i convingeti sa va vanda ceea ce este al dvs. Ca sa ajungeti in instanta, ar trebui sa aduceti probe solide pentru tot ce ati construit dvs. pe cheltuiala proprie.
Autorizatia de construire se elibereaza proprietarului terenului, pe baza de act de proprietate deci in acest caz-parintilor d-voastra.Faptul ca ati construit d-voastra casa, trebuie dovedit intr-o actiune in constatare-cu facturi, chitante, achizitionare materiale de constructie, martori.Aceasta ar fi de dovedit si faptul ca ati construit pe terenul lor, deci cu aprobarea lor, v-ar da un drept de superficie asupra terenului.
Dar intai ar trebui sa dovediti ca d-voastra ati construit casa-din pct.de vedere material, parintii d-voastra ar fi avut posibilitatea sa ridice casa ?Ganditi-va si la acest aspect-veniturile parintilor fata de veniturile d-voastra.
Un avocat!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)
Locuinta in curte comuna vasilesaioc vasilesaioc Buna ziua, In curtea mea a mai fost construita o casa de catre fica mea si sotul ei(pe cheltuiala exclusiva a lor). Actrele de constructie sunt pe numele ... (vezi toată discuția)
Casa pe terenul altuia( parintii constructorului) VALI1980 VALI1980 Buna ziua, Impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul parintilor mei. Autorizatia este pe numele lor, inclusiv procesul verbal de receptie. ... (vezi toată discuția)