avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului de munca

Buna ziua,

am si eu urmatoarea problema, am gasit un job mult mai atractiv prin urmare am depus o demisie la actualul loc de munca, problema este ca directorul de magazin nu ma lasa sa plec decat cu preaviz de 30 zile desi s-a semnat mai multe acte aditionale in care este specificat 30 zile dar in ultimul act aditional este trecut 20 zile, in CIM mai este specificat si durata muncii de 8 ore/zi si durata maxima in timpul unei saptamani nu poate depasi 48 ore, eu in fiecare luna am 208 ore lucrate, 16 ore nu imi sunt platite si nici nu se acorda libere.
Daca nu voi efectuia perioada de preaviz la ce riscuri ma expun.

In conditiile nerespectarii termenului de preaviz, angajatul este obligat la plata de daune catre anjajator egale cu salariul aferent perioadei de preaviz. asta mai specifica in CIM la sectiunea Conditii de Preaviz
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 28 Iulie 2008
Cred ca aveti raspunsul.L-ati scris dvs.
dar nici angajatorul nu respecta CIM privind numarul de ore lucrate.
Termenul de preaviz nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere. Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
In cazul in care salariatul nu se prezinta la munca in perioada preavizului, angajatorul are posibilitatea de a - i desface c.i.m. disciplinar pentru absente nemotivate, cu obligatia de a efectua cercetarea prealabila disciplinara.

Pentru neplata orelor suplimentare va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca in a carui raza isi are sediul angajatorul.
este adevarat ca in perioada in care esti angajat la o societate nu poti sa te angajezi si in alta parte.
Poti sa te angajezi si la alta societate, cu timp partial.

Alte discuții în legătură

Demisie blu3fan4ever blu3fan4ever Avem urmatoarea speta: Contract individual de munca incheiat in data de 28.02.20011. Perioada de preaviz specificata in cim este de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz schimbare functie iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta: M-am angajat pe o functie de executie iar contractul individual de munca a fost intocmit la acea data cu ... (vezi toată discuția)
Angajare pantial pantial Deschid un nou punct de lucru in comert si doresc sa angajez o persoana pentru o perioada de proba. Cum fac asta ? Multumesc pentru ajutor ! (vezi toată discuția)