avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor din culpa

Buna seara, am o problema si va rog sa ma ajutai cu sfat daca se poate...in februarie am avut un accident in urma caruia a murit o persoana dupa apr 2 luni in spital. accidentul sa produs in incinta unei spatii de aprovizionare a unei centru comercial care era dupa 2 zile de la deschidere.In detalli mai amanutite eu eram seful muncitoriilor de contructii care inca efectuam lucrari in aceasta zona care este si in afara regulilor de circulatie si restrictionat pentru persoane neautorizate.
accidentul sa produs pe o portiune de drum acces drept in timpul efectuarii manevrei de mers cu spate cu masina de firma, si dupa punera in miscare a autovechiculului o persoana fara sa se asigure a cacat pe carosabil fara sa se asigure,.Am observat in ultimul moment am tras de volan dar nu am putut evita contactul, fiind lovit de masina .am chemat salvarea si politia , care in ziua respectiva dupa luarea declaratiilor mi a dat inapoi permisul.
Nu eram sub influenta alcoholului fiind in timpul serviciului , nici nu am parasit locul accidentului si inainte de inceperea manevrei am si somat pe persoanele aflate pe carosabil care au si retras.
persoana accidentata era cu gluga pe cap cu o sticla de bere desfacuta in mana, ulteriortestul iesind negativ pentru alcolemie.
Asi vrea sa stiu ce pedeapsa pot sa primesc in acest caz deoarece nu se considera accident rutier si sanse am la proces.
astept raspunsul Dvs, cu stima
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:22, 13 August 2013
Aveti sanse sa primiti o pedeapsa cu suspendare. Exercitati toate caile de atac, angajati-va aparator.
Puteti spera la o pedeapsa cu suspendare.
Poate exista insa si posibilitatea sa fiti nevinovat.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat pentru a va apara cat mai bine.
depinde de foarte multe lucruri.
daca aveati de exemplu semnale acustice la mersul inapoi e o bila alba [pentru dvs.
succes
au trecut 2 ani si ceva , de atunci dar inca nu am ajuns in faza in care sa inchidem dosarul la procuratura .intre timp a fost solicitat expertiza tehnica care se pare ca este in favoarea mea, facut de un expert independent.Inca nu stiu la ce sa astept...
Sa stiti ca totul pare sa duca catre ceva favorabil pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A condus fara permis GynaM GynaM Buna ziua, Sotul meu a condus fara permis a fost oprit de catre organele de politie si a recunoscut fapta s-a judecat cazul si a fost condamnat la 1 an si 2 ... (vezi toată discuția)
Speta-ucidere din culpa accident rutier ionutddabi ionutddabi Speta In cazul unui accident de circulatie soldat cu decesul pietonului, incadrat pe alin 192 alin. (2) CP, (2-7ani)exista posibilitatea amanarii aplicarii ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)