avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... A condus fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

A condus fara permis

Buna ziua, Sotul meu a condus fara permis a fost oprit de catre organele de politie si a recunoscut fapta s-a judecat cazul si a fost condamnat la 1 an si 2 luni cu executare, acum suntem in apel si am dorii sa stim daca ar putea exista vreo speranta pentru o amenda penala sau suspendare?Mentionez ca nu avea alcolemie, nici accident dar e recidivist si-a executat pedeapsa(1 an si 8 luni) la zi a eliberat in urma cu 3 ani acea pedeapsa nu avea nici o legatura cu circulatia pe drumurile publice
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:30, 6 Mai 2011
In privinta unei sanctiuni cu amenda , nu exista posibilitati de redozare a pedepsei sub acest aspect , pentru ca art.85/1 din OUG nr.195/2002 ,nu prevede ca alternativa sanctionatorie amenda.
Cu privire la aplicarea unei sanctiuni cu suspendarea executarii pedepsei sau cu suspendare sub supraveghere , exista putine sanse , datorita faptului ca acesta este recidivist.
cam dura pedeapsa in ritmul asta nimeni nu poate sa se reintegreze in societate si sa se reabiliteze........ar trebuii sa le de-a macar o mica sansa cum fac si cu restul
Cu parere de rau , dar sotul dvs , dupa cum ati si declarat este recidivist , nu este vorba despre o persoana care comite prima fapta.
Imi pare rau...
:)))) ati vorbit ca un procuror :))Stiu ca nu e prima fapta probabil pentru ca e sotul meu imi doresc atat de mult sa existe o a doua sansa ma refer la suspendare pentru ca daca ar incalca inca o data legea atunci si-ar executa pedepsele nu ar putea scapa de prima dar e dureros cand aud ca un om caruia ii cura alcoholul in vene in locul sangelui conduce fara permis face si accident primeste suspendare si n cazuri dar asta e ne supunem legii. Va multumesc pentru atentia acordata o seara placuta
Nu este neaparat moral , dar este legal pentru ca sotul dvs nu se afla la prima fapta .
Starea de recidiva este o circustanta agravanta de care "beneficiaza" sotul dvs la dozarea pedepsei( la stabilirea cuantumului acesteia) pe cand persoana despre care vorbiti , se afla la comiterea primei fapte(infractor primar).
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate de suspendare conditionata in cazul recidivei cezarad cezarad Buna ziua. Am o intrebare. O persoana a savarsit o infractiune de talharie si a fost condamnat cu suspendare si i s-a dat un termen de incercare de 5 ani. In ... (vezi toată discuția)
Doua dosare penale florea1705 florea1705 Buna ziua, Anul trecut am circulat cu o alcolemie ce depaseste limita legala si dosar penal.Mam ales si cu un dosar penal pentru ultraj. Nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Poate sa primeasca cu suspendare? CristianPadurariu CristianPadurariu Un bun prieten a condus sub influenta alcoolului pe un drum comunal fara permis. Stiu ca pedeapsa pentru alcool consta intre 1 si 5 ani sau amenda, iar cea ... (vezi toată discuția)