avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... POATE SA PRIMEASCA CU SUSPENDARE?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

POATE SA PRIMEASCA CU SUSPENDARE?

Un bun prieten a condus sub influenta alcoolului pe un drum comunal fara permis. Stiu ca pedeapsa pentru alcool consta intre 1 si 5 ani sau amenda, iar cea pentru pentru permis, tot intre 1-5 ani.
Intrebarea mea este daca are sansa sa primeasca doar amenda sau cu suspendare (Nu a mai avut nicio abatere de la lege)?
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
CristianPadurariu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CristianPadurariu , utilizator 22:16, 6 Octombrie 2018
Daca nu este recidivist, are sanse la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.
Nu este recidivist. Multumesc pentru raspuns!
Sunt insa sanse si sa-si ispaseasca pedeapsa in inchisoare, nu?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
CristianPadurariu, utilizator
Nu putem sa o numim „sansa” faptul ca s-ar duce la puscarie :)
Daca spuneti ca nu este recidivist si asa cum ati prezentat situatia de fapt, nu o sa fie o pedeapsa in regim de detentie.
In conditiile in care recunoaste si regreta comiterea faptei are sanse la suspendare.

Daca va sustine ca este nevinovat va ajunge la inchisoare.

Are posibilitatea de a apela la avocat pentru a lamuri problema cu suspendarea pana sa ajunga la judecator si sa se stabilesca clar.Ca sa nu aiba stres asa ar fi cel mai bine sa procedeze...
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Noul cod penal-trafic de droguri de mare risc ioana2010maria ioana2010maria In anul 2010 un prieten a fost condamnat la 10 luni cu suspendare pentru trafic de droguri de risc. Apoi in anul 2011 a fost arestat pentru acuzatia de trafic ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis auto pitzi27 pitzi27 Buna ziua .. Am si eu o intrebare am condus fara permis auto (neavand) si am fost oprit de un echipaj de circulatie .. Mia venit o citatie de la udriste sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care pot fi consecintele pt cineva care a fumat marijuana ... zzzz23 zzzz23 Buna ziua! Care pot fi consecintele pt cineva care a fumat marijuana cu 3 ore inainte de a se urca la volan? Metionez ca a mers pe interizis si d-asta l-au ... (vezi toată discuția)