avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectarea tranzactiei la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectarea tranzactiei la divort

In tranzactia de divort s-a inclus si pensia ptr minor de 5000Euro........pana la majorare........binenteles judecatoarea nu a cerut atunci acte doveditoare pentru aceasta suma.........iar la 5 luni dupa pronuntare binenteles a bagat proces ptr micsoarte pensie cum ca venitul "actual" nu ii mai permite decit 250RON..........iar instanta i-a dat castig de cauza.........toate veniturile importante nu sunt declarate in CM si nici la administratia financiara......le are binenteles neidentificate............copilul ramanand in grija mamei si cu o sa zisa pensie dupa venitul declarat fiscal...iar pesoana in cauza asa zis Tata.......defileaza in oras in masini de lux si apartamente si firme super luxoase dar care nu apar pe numele lui.........Nu mai spun ca nici macar nu se intereseaza de sanatatea copilului luni de zile iar cand isi aduce aminte il vrea de pe o zi pe alta..........."maine il vreau"............Exista posibilitatea de a putea verifica si inafara tarii daca are firme pe numele lui si venituri?????deoarece tot ce obtine se revede inafara...care ar fii proceduriile?????
lili5 a scris:

ce e acela AFP?

Administratia Finantelor Publice -
Normal ca s-a cerut in instanta ce are declarat la AFP, dar dupa cum v-am si spus "toate veniturile importante nu sunt declarate in CM si nici la administratia financiara......".........practic ce face:toate propietatiile le-a pus la dispozitia firmei "lui" prin contract de comodat ca sa nu incaseze venit....iar firma le inchiriaza la chirii fabuloase altor firme(peste 100.000RON, la una din ele)......dar firma ii "da" pe hartia de salariu un salariu de 1500 RON......dragut...........ca sa arate instantei ca e un simplu angajat....fara alte venituri la AFP.....etc.Firma e fizic a lui dar a avut grija sa nu apara el in spatele ei.........fiind o persoana X care i-a dat semnatura in alb pe o hartie.........pe care binenteles poate sa scrie ce vrea ca sa aiba acces la ea candva..........iar alta hartie in care sa se ocupe de firma....sa o reprezinte....sa deschida conturi....sa activeze......tot......astfel ca la ORC sa nu apara el.Pana si administratorul firmei care cica i-a semnat adeverinta de salariat e angajat de el..........contractul de munca e semnat de el cu el.....angajat/angajator......dragut, nu?.......dar judecatorul ii da castig de cauza......doar suntem in RO...........oamenii cu bani fac legea in aceasta tara.nu conteaza copiii......pot fii aruncati ca pe o carpa.......cum ar fii ca ambii parinti sa procedeze asa????.....si se mai spune ca STATUL protejeaza familia........interesele copiiilor..........sunt situatii in care pe pot face verificari din partea instantei.........sa verifice niste aspecte...........nu sa dea verdicte si cu data punerii actiunii in instanta............iar procesul daca dureaza 5 luni nu se achita pensie fiinca e pe rol................
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2008
ZZLLAA, utilizator
Imi pare rau, nu am inteles relevanta primei fraze... :-/ ca s-a cerut la AFP... Nu are importanta daca s-a cerut la AFP odata ce veniturile obtinute nu sut la lumina zilei...
Daca procesul dureaza si 2 ani se poate sa fie platita pensie pe durata acestuia, important este insa sa stiti cum sa procedati sa cereti...
Din pacate, multi justitiabili nu cunosc ceea ce pot face si intreprinde si prima data cand apare un avocat care le arata adevarul crud in fata se supara si... il concediaza ori il voteaza negativ pe un forum... :D Desi adevarul nu e tocmai cel care ne place, necunoasterea lui nu ne aduce niciun avantaj.
Sa stim ce sa intretprindem si sa o facem cu toate diligentele, asta e un lucru care nu ne place noua romanilor...

In SUA se cheltuie zeci de mii de USD ca sa se caute si administreze probe in dosarele de pe rolul instantelor si ni se pare raiul pe pamant numai pentru ca exista multe filme produse la Hollywood... :O Realitatea juridica americana e departe de prezentarile facute de filme si se cheltuie mult mai multi bani si nervi pentru castigarea unui proces...
In primul rand, chiar daca in legislatia romana instanta poate pune in discutie administrarea unor probe din oficiu, asta nu se intampla similar in sistemul ala minunat american.
Fara un avocat, acolo, nu intri nici pe treptele instantei.
E crud, dar adevarat.
In plus, probe utile etc. pot fi respinse de instanta aproape fara motivare.

In SUA, adevarul juridic si cel de fapt nu au nimic in comun... legislatia europeana tinzand mult mai mult spre atestarea in actele juridice a situatiei de fapt...

Din pacate, consider ca tranzactia incheiata initial a fost prost negociata... imi pare rau, dar ati cazut in plasa lui, el fiind abil si lasand de la el exact in aspectul care tinea de el sa modifice ulterior...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)
Taxe timru judiciar apel valik valik cine poate sa-mi spuna cam cat ar costa taxa timbru judiciar apel partaj bunuri comune.valoare imobil 356 000 roni ( valoare estimata expert nereala ). in ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe venit? deionara deionara Buna ziua, Colaborez cu o companie straina (practic un site de internet unde m-am inregistrat, ofer servicii de consiliere, iar ei imi trimit banii pe care ... (vezi toată discuția)