avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pensiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pensiune

sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti
pentru a fi in regula cu toate de ce documente am nevoie si este adevarat ca imi trebuie si casa de marcat???
va multumesc si astept raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: A_Grigorescu , utilizator 21:04, 20 Noiembrie 2011
Daca asigurati servicii de cazare zilnica sau saptamanala, constand in camere complet mobilate sau spatii pentru servirea mesei si dormit cu facilitati pentru gatit sau bucatarii complet utilate, va recomand infiintarea PFA cod CAEN 5520 - Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata.

Intr-adevar, aveti nevoie de casa de marcat.
ok va multumesc pentru raspuns si daca nu fac pfa ce se intampla e doar proprietate privata au dreptul sa intre in curte si da imparta amenzii????
Este proprietate privata, nu contest acest lucru.
Dar dvs. doriti sa realizati venituri cu aceasta proprietate, nu sa o folositi doar in interes personal.
Si dupa cum ati mentionat, daca veti inchiria unor inspectori deghizati in ,,turisti'', chiar dvs. le veti da drumul la poarta.
da da asa e trebuie sa am grija:la cine deschid poarta:D
inainte mergeam la fisc si plateam o taxa acum nu mai se poate plati deci prin urmare trebuie pfa?atunci o sa fie ok?












Daca mergeti pe ideea " ..sa am grija la cine deschid poarta", riscul este al Dvs. Pentru a nu avea probleme, colega @corneliamagda v-a sfat sfatuit sa deschideti un PFA.

Alte discuții în legătură

Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 5520 Ionel_Popovici Ionel_Popovici Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de vacanta la munte pe care vreau s-o inchiriez legal. Inchirierea se face pe perioade scurte ... (vezi toată discuția)
Dechiderea unui srl in domeniul turismului? radu.geanina radu.geanina Buna ziua Doresc sa ma indrumati in dechiderea unui SRL , care vreau sa functioneze in dom turismului , vreau sa inchiriez locatii pensiuni si case de locuit ... (vezi toată discuția)