avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

abonament telefonie mobila

Buna ziua.As dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa pot rezilia contractul de telefonie mobila; am un contract de telefonie mobila incheiat pe un Srl; Orange a prelungit contractul pe inca doi ani fara ca eu sa semnez acel contract si nici cel putin nu am primit de la ei vreo notificare sau o instiintare despre acest lucru in momentul prelungirii lui; SRL-ul pe care este abonamentul nu are activitate,dar nici nu e suspendat la Registru Comertului in momentul de fata;nu mai imi este de folos acel abonament si nici nu-l mai pot achita asa ca doresc rezilierea contractului;ei imi spun ca nu se poate rezilia timp de doi ani si ca trebuie sa platesc in continuare; daca firma nu are activitate,eu nu mai am nevoie de el,nici nu mai pot plati abonamentul,cum pot ei sa imi impuna sa platesc inca doi ani? mie mi se pare ca asta e hotie la drumu mare! ce pot sa fac sa scap de ei?multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 12:24, 25 Iunie 2011
Cu 30 de zile inainte de expirarea primului contract trebuie sa faceti o cerere prin care sa solicitati incheierea contractului,nefacand aceasta cerere dansii au considerat ca doriti sa beneficiati in continuare de serviciile lor,mergeti la sediul Orange si discutati problema cu cineva de acolo.
Nu puteti nici rezilia unilateral nici denunta unilateral.

Rezilierea unilaterala se face la neexecutarea culpabila a obligatiei. Daca operatorul isi executa obligatia de a va asigura serviciul de telefonie nu aveti dreptul sa reziliati.

Denuntarea unilaterala nu este permisa prin lege in timpul executarii contractului de prestari servicii.

Prelungirea contractului s-a facut prin acceptul d-voastra mutual, deci este perfect legala.


Multumesc mult pentru lamuriri.Nu-mi ramane altceva de facut decat sa astept sa treaca cei doi ani de contract si abia apoi sa renunt la serviciilor lor.Multumesc.
Nu asteptati sa treca timpul. Depuneti si acum o notificare prin care doriti incetarea contractului la termenul prevazut in contract. Solicitati confirmarea de primire a notificarii. Daca nu primiti, atunci trimiteti notificarea prin posta recomandata cu confirmare de primire.

Am subliniat cuvantul incetarea, intru-cat nici nu reziliati nici nu denuntati contractul, potrivit definitiei acestor 2 notiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila marianu marianu buna ziua,am un abonament de telefon de 4 -5 ani de 4 e,anul trecut in decembrie a expirat perioada contractuala,atunci am fost ofertat de iei pentru un ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet loredanasim loredanasim Buna ziua! In data de 01/2009 am incheiat un contract cu [EDITAT] pt internet pe pc.Am primit un modem gratuit atunci.Perioada contractuala s-a incheiat,am ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract orange melinte ion melinte ion Buna ziua, am 3 abonamente la orange, din care 2 expira in urmatoarele 6 luni, insa vreau sa renunt la ele, insa orange mi-a comunicat ca trebuie sa platesc o ... (vezi toată discuția)