In 2008, 20 de oameni s-au constituit intr-o Asociatie de Chiriasi, pentru a putea intra in posesia contractelor cu cei de la gunoi, apa etc. Atunci s-a hotarat sa ne gospodarim singuri pentru a nu plati contabil, etc.
In anul acesta, la o sedinta de bloc, s-a hotarat, fara contract, fara nimic, sa platim un om care iarna a avut grija de centrala. Acest lucru nu mi s-a parut normal, mai ales, ca o data s-a hotarat sa nu platim pe nimeni, apoi fata de ceilalti, care presteaza anumite treburi fata de bloc, nu s-a hotarat vreo suma.
Neplatind suma respectiva 2 luni, mi-a trecut-o la restanta. Cum poate acest lucru sa fie restanta din moment ce nu am contract pentru asa ceva?Ma poate obliga la acest la plata? Deci, nici cu femeia de serviciu Asociatia nu are contract, nici cu omul responsabil de centrala. In aceste conditii ce pot face in temeiul legii?
Multumesc de raspuns si rabdare.
O asociatie de chiriasi nu se poate prevala de reglementarile Legii 230/2007 privind asociatiile de proprietari asa ca impunerea unor plati are cu totul si cu totul alt caracter, inclusiv facultativ...
O asociatie de chiriasi nu se poate prevala de reglementarile Legii 230/2007 privind asociatiile de proprietari asa ca impunerea unor plati are cu totul si cu totul alt caracter, inclusiv facultativ...
Chiar daca nu exista forme legale trebuie sa platesti omul? Am inteles, fond de rulment trebuie platit, dar nu se face nimic cu el, nici macar un neon nu s-a inlocuit.
Daca traiti intr o comunitate trebuie sa aplicati legile acestuia.
Si in camp sau padure sunt niste reguli.Sa faci curat,sa nu faci foc etc.
Eu va inteleg si inteleg vremurile in care traim,dar daca acea hotarare nu a
fost buna trebuie sa reveniti si sa va revizuiti ”hotararea”
Multumesc. Asta vroiam sa aud, chiar daca sunt fara forme legale, trebuie platite femeia de serviciu si omul cu centrala. Mi se pare aberant si impotriva legii. Pana si ciobanului i se cer forme legale...