Buna ziua ! Va rog sa mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie !? Odata ce mama noastra a murit,ea fiind mostenitoare dupa bunici din ambele parti,a ramas masa succesorala "distribuita"la "mica intelegere"intre frati,fara a fi intabulata.Nu s a deschis succesiune.
Fratele nostru,care a ramas la casa parinteasca,a avut un mare necaz,(i a murit sotia si a ramas 3 copii mici de ea)iar ceilalti frati,din dragoste si din mila,i au dat o parte insemnata(intre 70 si 80%)din masa succesorala,printr un antecontract de vanzare-cumparare.
Copiii fiind crescuti de bunica inca in viata si una dintre surori care locuia langa casa parinteasca cu familia ei.Imediat dupa moartea mamei,fratele nostru a facut un accident vascular cerebral,suferind o pareza pe partea stanga.S a recuperat dupa mai bine de o luna de spitalizare si urmeaza un tratament in continuare.
In perioada critica a fost ajutat de surorile lui,care au vegheat zi si noapte langa el.
A trecut timpul,au crescut copiii, si el,si a gasit o concubina care l a influentat total in defavoarea familiei lui.Pe surori le a scos afara din curtea parinteasca,cu apelative care mai de care.Acum doreste la insistentele concubinei sa intabuleze fara acceptul celorlalti, masa succesorala,el "razandu le in nas"celorlalti frati ca are antecontract de V-C.pe teren si casa parinteasca.Casa parinteasca si curtea-fara terenurile din extravilan-in care locuiesc, este intabulata pe el si un alt frate de al lui,cat timp traia mama.(50-50%).
Dorim sa facem succesiunea pt a imparti dupa lege bunurile imobile si mobile,iar pe concubina lui(care de trei ani s a mutat din ap.ei,in casa,curtea si gradina noastra),care se comporta dictatorial,frustrant si cu mare rautate,fata de el si copii,(i a batut si batjocorit de atatea ori...)cat si fata de ceilalti frati sa o amendam,deoarece ne a adus ofense si batjocuri intregii familii,fratele meu neputand sa i faca nimic,fiind slab si neputincios,ii este frica de ea.Mai mult,nu si tine tratamentul,bea si fumeaza cot la cot cu concubina lui,iar acest lucru ii va dauna sanatatii,el tot la surori va ajunge,deoarece concubina nu "da doi bani"pe el,folosindu l si exploatandu l pentru ea si familia ei.Doreste doar banii si bunurile lui.Cu tristete ne gandim ca,nu cumva sa ajunga pe drumuri acesti copii din cauza concubinei tatalui lor.
Masa succesorala si casa am dori sa fie trecute pe copii,ca nu cumva,intr o anumita imprejurare,concubina sa i le ea,de fapt ea, asta urmareste si striga in gura mare ca ea va fi "stapana"acolo.De mentionat aici,concubina lui are 3 copii si doi nepoti,fiind mai mare cu mai bine de 10 ani ca fratele nostru...
Va rog sa mi spuneti ce demers legal sa fac,pt a nu mai locui aceasta persoana in mostenirea noastra,(suntem sapte frati)sa l readucem cu "picioarele pe pamant" pe fratele nostru(daca poate si protectia copiulului sa intervina !?Copiii sunt minori).Dorim sa i cerem daune morale acestei persoane,pt ca a locuit de 3 ani in mostenirea noastra si a abuzat in toate formele(sunt lucruri urate, care nu mi permit sa le scriu aici...) ?!
Va multumesc si va rog sa ma iertati ca v am spus aceasta situatie jenanta,ce se petrece in familia mea.
Cu stima,
Titaanavalili