Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica si consider ca departamentul de resurse umane nu mi-a calculat corect salariul in perioada 2009-2011. Nici incadrarea nu cred ca este corect facuta. As vrea sa ma adresez unei institutii subordonate Ministerului Muncii pentru a depune toate actele si a solicita o verificare a modului in care mi-a fost calculat salariul in perioada mentionata. Cui trebuie sa ma adresez?
Eu va sfatuiesc sa adresati o cerere in scris institutiei in care lucrati, pentru comunicarea modului de calcul al salariului, cuantumul acestuia, incadrarea dvs. pe functia ocupata si temeiul legal al acestora. Daca raspunsul nu va multumeste, puteti actiona in justitie institutia, pentru obligarea acesteia la rectificarea tuturor acestor nelegalitati, solicitind, in cadrul probatoriului si o expertiza judiciara, specialitatea personal-salarizare. Oricum, indicat ar fi sa va adresati unui avocat din localitatea dvs. de domiciliu.
Va multumesc pentru raspuns. Dar nu imi permit un avocat. Ar trebui sa existe o institutie (asa cum este Inspectia muncii) la care sa poti solicita sa-ti re-calculeze salariul. Eu am adresat institutiei in care lucrez o cerere in care doream sa mi se explice modul de calcul al salariului. Dar neavand pregatire in domeniu, ei pot sa-mi spuna ce vor ei astfel incat sa-si justifice modul de calcul. Cu aceasta explicatie as fi vrut sa merg la o institutie a statului care sa verifice legalitatea celor expuse de ei.