avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde se poate cere calcularea salariului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde se poate cere calcularea salariului?

Buna ziua. Lucrez intr-o institutie publica si consider ca departamentul de resurse umane nu mi-a calculat corect salariul in perioada 2009-2011. Nici incadrarea nu cred ca este corect facuta. As vrea sa ma adresez unei institutii subordonate Ministerului Muncii pentru a depune toate actele si a solicita o verificare a modului in care mi-a fost calculat salariul in perioada mentionata. Cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: nofret , utilizator 20:39, 21 Iunie 2011
Eu va sfatuiesc sa adresati o cerere in scris institutiei in care lucrati, pentru comunicarea modului de calcul al salariului, cuantumul acestuia, incadrarea dvs. pe functia ocupata si temeiul legal al acestora. Daca raspunsul nu va multumeste, puteti actiona in justitie institutia, pentru obligarea acesteia la rectificarea tuturor acestor nelegalitati, solicitind, in cadrul probatoriului si o expertiza judiciara, specialitatea personal-salarizare. Oricum, indicat ar fi sa va adresati unui avocat din localitatea dvs. de domiciliu.
Va multumesc pentru raspuns. Dar nu imi permit un avocat. Ar trebui sa existe o institutie (asa cum este Inspectia muncii) la care sa poti solicita sa-ti re-calculeze salariul. Eu am adresat institutiei in care lucrez o cerere in care doream sa mi se explice modul de calcul al salariului. Dar neavand pregatire in domeniu, ei pot sa-mi spuna ce vor ei astfel incat sa-si justifice modul de calcul. Cu aceasta explicatie as fi vrut sa merg la o institutie a statului care sa verifice legalitatea celor expuse de ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Incadrare inspector debutant iulian1993 iulian1993 Buna ziua, In luna septembrie 2016 am fost angajat in cadrul unei primarii, functia contractuala de executie de Inspector Debutant cu studii superioare. ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu dupa promovare ravas ravas Sunt angajata personal contractual cu studii superioare, cu o vechime de 8 ani la actualul loc de munca, si 25 anterior la alt angajator. Institutia publica ... (vezi toată discuția)