avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament original pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament original pierdut

mai pot prezenta la notariat sau in instanta pentru succesiune numai cu o copie serox a testamentului olograf. Originalul l-am pierdut .Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:30, 21 Iunie 2011
Art 859 c.civil: testamentul olograf este valabil cand este scris in tot, datat si semnat de mana testatorului.

O copie a unui testament olograf nu poate face proba legala a existentei testamentului. Totusi, daca acel testament nu e contestat de partile interesate copia poate face dovada testamentului - pe principiul: ce nu este contestat este dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul olograf ContSters134265 ContSters134265 Rog detalii despre testamentul olograf care poate sa il faca sotului supravietuitor. Multumesc. (vezi toată discuția)
Vreau si eu un raspuns Lixandra Ionut mihai Lixandra Ionut mihai ce valoare are un testament,,olograf\",in ce conditi poate fi facut,cum poate fi anulat?? (vezi toată discuția)
Testament dalin dalin Buna ziua As dori sa stiu ce valabilitate are un testament olograf? In speta tatal meu ar dori ca bunurile lui sa-i ramana fiicei mele , care este minora . ... (vezi toată discuția)