avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 salarii la pensionarea anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 salarii la pensionarea anticipata

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca la pensionarea anticipata se acorda prima de pensionare?lucrez in ramura c-tii, si ma voi pensiona anticipat in acest an.
colegii care s-au pensionat la limita de varsta au primit 2 salarii.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:54, 21 Iunie 2011
Daca lucrati la stat nu veti primi nimic (vezi art. 13 din legea 285/2010). Daca lucrati la privat, consultati ccm-ul valabil la nivelul institutiei sau aceasta prevedere din ccm-ul aplicabil ramurii "constructii":
Art. 26. - Angajatii cu o vechime în unitate de cel puţin 10 ani, cărora le încetează contractul de muncă prin pensionare, vor primi din partea angajatorului o recompensă egală cu cel puţin un salariu de bază lunar. Alte drepturi, în funcţie de vechimea în cadrul unităţii, pot fi negociate, ţinându-se cont de posibilităţile financiare, prin contractul colectiv de muncă la nivelul unităţii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer in temeiul art. 169 codul muncii Daniela David Daniela David Buna ziua, am urmatoarea speta pentru care va solicit ajutorul. Un angajat este transferat in temeiul unei hotarari a consiliului local, de la societatea x ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere colectiva la companie multinationala Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Avem Contract colectiv de munca aplicabil la nivelul Ramurii Comert pe/2010.In notificare specifica:\"Compensatii banesti conf...cele de mai sus\" 6 salarii de ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare pensionare la limita de varsta say say Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă îşi primesc drepturile potrivit legii şi prezentului contract colectiv de muncă __ [b]CCM la ... (vezi toată discuția)