avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Declaratia 100 - intreprinzator privat nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Declaratia 100 - intreprinzator privat nerezident

S-a retinut o cota de 5% reperezentand impozit pe veniturile obtinute din Romania de catre un Intreprinzator privat cu rezidenta in Ungaria (inregistrat la Registul Intreprinzatorilor din Ungaria - are cod de inscriere si de impozitare) care are incheiat un contract de mandat comercial cu o societate din Romania (obiectul contractului consta in imputernicirea mandatarului de catre mandant-societatea din Romania-sa efectueze fapte de comert constand in identificarea si monitorizarea clientilor pentru produsele care urmeaza a fi livrate din Romania; etc).
Mentionez ca a prezentat Certificatul de rezidenta fiscala si s-a inregsitrat ulterior in scopuri de TVA pentru prestarea acestor servicii (care au fost declarate in Declaratia 390).

In Declaratia 100 stoparea la sursa a impozitului pe venituri obtinut din Romania se trece la pozitia bugetara 20 (612) - Impozit pe ven. obtinut din Romania de nerezidenti persoane fizice ?

Alte discuții în legătură

Servicii intracomunitare - intreprinzator privat neinregistrat in scop de tva pe pe Intreprinzator privat (inregistrat la Registrul intreprinzatorilor privati din Ungaria) incheie un contract de mandat comercial cu o societate A din ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pentru administrare societate - tratament fiscal corapeptea corapeptea Buna ziua, As dori sa stiu cum procedez cu contractul de mandat pentru administrator? In ce declaratie se declara acest tip de venit si ce impozit se ... (vezi toată discuția)
Facturi servicii intracomunitare contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema Societatea noastra primeste facturi de la FACEBOOK COM reprezentand servicii ... (vezi toată discuția)