avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noul contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noul contract individual de munca

Buna ziua ,
De la ce data trebuie completat noul contract individual de munca ?


Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 21 Iunie 2011
la 14 iunie a fost publicat în Monitorul oficial, noul model de contract, în raport de ultimele modificări ale codului muncii, deci începând cu data de 14 iunie trebuiesc încheiate în format modificat. dacă există un contrat pe modelul vechi nu se încheie un nou contract, ci doar un act adiținal la vechiul contract care să cuprindă noile modificări.
altfel, contractul individual de muncă , se încheie anterior începerii raporturlui de muncă
La 14 iunie nu a fost publicat niciun nou c.i.m., ci doar un Ordin care modifica Ordinul 64/2003 si care aduce modificari la contractul-cadru.

Din cate stiu legea nu are efect retroactiv, ea se aplica situatiilor aparute dupa intrarea ei in vigoare ... prin urmare, nu este obligatorie modificarea c.i.m. incheiate anterior datei de 14.06.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane RACF RACF UNDE GASESC UN MODEL DE CONTRACT DE MUNCA ACTUALIZAT CU NOILE MODIFICARI ADUSE DE CODUL MUNCII (vezi toată discuția)
Modificari ale modelului - cadru contract individual de munca leuca_luminita leuca_luminita S-a modificat OMMFPS 64 / 2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca http://www.itmtimis.ro/noutatisite.pdf (vezi toată discuția)
Act aditional la contract individual de munca sabinna sabinna Ca urmare a modificarii si republicarii Codului muncii si ca urmare a prevederilor Ordinului 1616/2011 privind modificarea contractului individual de munca ... (vezi toată discuția)