avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CERTIFICAT DIGITAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CERTIFICAT DIGITAL

Certificatul digital pentru declaratia 112 este obligatoriu incepand cu luna iunie sau se poate depune si la ghiseu pentru luna iunie?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 06:32, 22 Iunie 2011
Nu se mai poate depune la ghiseu..
declarațiile aferente lunii iunie, care au ca termen 25 iulie, vor trebui depuse pe internet.,adica on line ci semnatura digitala..:(

am inteles ca se va prelungi termenul.
Interventie moderator:

@ovidiu 7676 a scris:
am inteles ca se va prelungi termenul.


De unde?
Stimata @ovidiu7676 va rog nu mai postati asemenea afirmatii, atata timp cat nu aveti certitudinea celor scrise.
Va multumesc.

Redau mai jos comunicatul ANAF. Deocamdata il luam in calcul pe acesta.

Având în vedere timpul scurt care a mai rămas până la data de 1 iulie 2011, dată de la care depunerea formularului 112 “Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” şi a anexelor nr.1.1. Anexa angajator şi nr.1.2 Anexa asigurat se va face numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin intermediul portalului e-Romania, vă anunţăm pe această cale, pe acei dintre dumneavoastră care nu sunteţi încă posesori ai unui certificat calificat să luaţi toate măsurile care se impun astfel încât să vă încadraţi în termenul legal, respectiv :

→ obţinerea certificatului calificat de la unul din furnizorii acreditaţi în condiţiile Legii nr.455/2001 privind semnătura electronică
(CertSign – www.certsign.ro, DIGISIGN – www.digisign.ro, Trans Sped – www.transsped.ro)

→ înregistrarea titularului certificatului calificat pe portalul ANAF la adresa www.anaf.ro rubrica “Declaraţii electronice/Înregistrare certificate calificate”

→ prezentarea la orice unitate fiscală a :
* formularului 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat” (obţinut de pe portal ANAF, după înregistrarea titularului certificatului şi validarea documentului de confirmare)
* documentului de identitate al titularului certificatului calificat, în original şi în copie
* documentului în original şi copie, care atestă calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului
sau
* documentului de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil (acest document se depune în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat).

Titularul unui certificat calificat poate fi desemnat/împuternicit pentru semnarea declaraţiilor fiscale de către mai mulţi contribuabili.

Obţinerea certificatului calificat este în avatajul dumneavoastră, deoarece dă posibilitatea depunerii electronice şi a următoarelor formulare :
· 100 – Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat
· 710 – Declaraţie rectificativă
· 101 – Declaraţie privind impozitul pe profit
· 300 – Decont de taxă pe valoarea adăugată
· 301 – Decont special de taxă pe valoarea adăugată
· 120 – Decont privind accizele
· 130 – Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia internă
· 200 – Declaraţie privind veniturile realizate

Cum se depun on-line declaraţiile fiscale ?

Prima etapă : Descărcarea, completarea şi semnarea electronică
Pasul 1 : Se descarcă declaraţiile pe care doriţi să le transmiteţi electronic, accesând pe portalul ANAF calea : Declaraţii electronice/ Descărcare declaraţii
Pasul 2 : Utilizând aplicaţia Acrobat Reader, completaţi, validaţi şi semnaţi electronic cu certificatul digital declaraţiile
A doua etapă : Transmiterea declaraţiilor on-line
Pasul 1 : Se accesează pagina Declaraţii electronice/Transmitere declaraţii
Pasul 2 : Pentru fiecare declaraţie în parte, veţi primi un mesaj ce confirmă succesul operaţiunii, care conţine numărul şi tipul documentului, data depunerii, recipisa cu semnătura electronică care atestă depunerea declaraţiei fiscale respective.


Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
poate se refera la ce-a spus domnul, recent, la un seminar de fiscalitate...

“Obligativitatea plăţii unei taxe de 50 de euro pentru ca firmele să obţină certificatul digital şi să poată depună online declaraţiile ar trebui eliminată, întrucât reprezintă o povară în plus”, a zis ieri, Peter de Ruiter, partener în cadrul “PricewaterhouseCoopers” (PwC) România. "Prevederea ar trebui eliminată imediat", a mai spus de Ruiter.
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 100 liliana-gina liliana-gina -sa inteleg ca din aceasta luna se depune online aceasta declaratie fara sa ai nevoie de semnatura electronica?#-o (vezi toată discuția)
Certificat digital depunere declaratii zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Stie cineva cat costa toata procedura si intocmai un certificat digital pentru depunerea declaratiei on-line (e vorba de firma si de ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii lucica de gennaro lucica de gennaro Am o firma fara activitate pentru care depun trimestrial decl.100 si 300, in format scris.Am inteles ca de la 01.09.2011,aceste declaratii se depun in format ... (vezi toată discuția)