avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract avocat

Buna ziua !
Prietenul meu a fost implicat intr-un proces penal in legatura cu traficul de droguri.
A fost angajat un avocat pe linia de fond. I s-a achitat onorariul cerut pe linia de fond dupa care a urmat un apel impotriva sentintei judecatoresti unde a fost cerut un alt onorariu, care a fost platit numai pe jumatate.Astazi s-a judecat apelul avand in vedere ca sentinta a fost data in decembrie 2010. Avocata este foarte insistenta privind onorariul. Nu se pune problema ca nu o vom plati, dar ce putem face sa ne mai dea un ragaz avand in vedere ca nu s-a semnat nici un contract si nici chitatnte pe banii dati pana acum nu am primit. Rezolvam ceva daca mergem la decan ? sau putem face ceva ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters211662 , utilizator 19:02, 21 Iunie 2011
fiecare dintre noi dorim să fim plătiți pentru serviciile prestate. cu siguranță există un contract pentru că altfel nu se putea prezenta în instanță. faptul că dv/tră nu aveți nici o copie a contractului și nici chitanțe vă pune într.o situație dezavantajoasă. decanul vă va solicita dovezi cu privire la cele afrimate iar în lipsa acestora nu vă poate ajuta în nici un fel.
cred că cel mai bina la acest mpoment, este să ajungeți la un acord cu avocatul pe care îl aveți, mai ales că se ocupă de caz încă de la început și probabil cunoaște cel mai bine dosarul, să îi explicați motivele pentru care nu ați putut achita și să stabiliți un nou termen de plată.
în caz contrar, dacă ați semnat un contract , avocatul respectiv poate pune în executare acel contract pentru suma trecută ca onorariu, sau poate renunța la cazul dv.tră .
nimeni nu a semnat nici un contract, iar din moment ce nu am avut pretentii de chitante si am fost interesati numai de rezolvarea cazului... daca nici avocatul nu a declarat banii...asta nu inteleg...macar atat sa aiba, rabdare daca altceva nu a avut !
dar este problema dvs ca nu ati cerut chitanta pt onorariul dat. obligatia avocatului era sa va reprezinte in fata instantei de apel si a dvs sa achitati intreg onorariul pana cand la momentul dezbaterilor pe apel.
E o naivitate "sa va intelegeti" cu asa ceva tocmai pe holurile tribunalelor
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
ContSters211662, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Asociatia58 Asociatia58 Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat ... (vezi toată discuția)
Contract asistenta juridica ContSters203313 ContSters203313 Buna seara! Cand apelezi la un avocat, clar ai incredere in corectitudinea acestuia, iar bunele intentii, ale acestuia, nu se pot pune la indoiala, ... (vezi toată discuția)