avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Onorariul avocatului
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Onorariul avocatului

Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat onorariul astfel:divort-actiune+ 1 termen 500lei
-prezentare termene ulterioare 500lei.am platit un avans de 100 de lei dna avocat spunand "sa nu muncesc degeaba" pt care nu am primit chitanta spunandu mi ca nici pt celelalte sume nu mi se va elibera chitanta deoarece astfel onorariul va creste.mi s a parut suspect totusi nu am reactionat.dupa o saptamana avocata mi a trimis o ciorna a actiunii pe email sa o verific.aand suspiciuni asupra legalitatii functionarii avocatei i am cerut sa nu introduca actiunea si sa mai asteptam.acum eu doresc rezilierea contractului insa avocata imi cere sa platesc onorariul stipulat in contract.intrebarea mea este daca este legal sa platesc onorarii fara chitanta si daca eu mai trebuie sa platsc ceva in conditiile in care am achitat 100lei avans iar actiunea nu a fost introdusa.singura "munca" aavocatei a fost ciorna actiunii trimise pe email.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 11:57, 24 Iulie 2019
Legalitatea "funcționării" o puteți verifica simplu accesând Taboul
Avocaților din Baroul de care aparține doamna!
Într-adevăr, trebuie să vă dea chitanță pe absolut orice, eu unul "suflu și-n iaurt", deci dau chiar și pentru consultație juridică, deci, am învederat, pentru orice!
Pe de altă parte, 100 lei pentru redactarea acțiunii este exacerbat de puțin, încercați să negociați cu ea, plătiți-i eventual redactarea în ipoteza în care doriți să reziliați contractul de vreme ce, dacă este membru al unui Barou, contractul respectiv este titlu executoriu și oricum va trebui să-i plătiți!
Asa este f multi avocati nu fac chitante, dar da, s-ar putea ca tarifele sa fie mai mari cu chitanta, deoarece avocati prin regulamentul baroului( bla, bla, etc) au tarife minime pentru diverse actiuni( redactare, reprezentare, etc), nu este o scuza, dar platesc si impozite..unii nu vor. Asta nu inseamna ca nu este membra a baroului, puteti verifica exact cum vi s-a spus de catre domnul avocat.
Bun.si eu pentru ciorna pe care mi a trimis o trebuie sa ii platesc 500lei acum?pentru ca dansa asta pretinde!am avut niste schimburi de replici foarte acide si nu doresc sa ma mai reprezinte.se poate ataca cumva contractul?am inteles ca ma pot adresa decanului baroului.
Dacă nu-i plătiți, vă poate executa silit!
V-am spus, contractul de asistență și reprezentare este titlu executoriu!
Să invocați ce la decan? Propria culpă? Că v-ați răzgândit dvs și doamna a apucat să vă redacteze acțiunea?
Nu rezolvați nimic, mai bine vă înțelegeți amiabil cu ea!
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
s-ar putea privi putin si altfel contractul, ati facut contract si s-au tipulat x chestii, pentru care plati y suma. Ce anume din contract s-a facut si ce nu? Daca a facut doar x, y..platiti doar pt cat a facut...pt ce nu a facut...acum, na! Raspunsul colegilor de breasla este unul...facut sau nu..platiti, dar din pct de vedere contractual, ca orice alt contract de prestari servicii...zic si eu, nu dau cu parul :D, daca nu faci, de ce sa platesc? Aici fiecare poate aduce argumente si contraragumente si dvs decideti ce faceti...va luati alt avocat zic eu :D

Alte discuții în legătură

Onorariu partaj exagerat si nemeritat Stropa Stropa Buna seara, am nevoie de ajutor. Am divortat in urma cu aproape 5 luni. In dosarul depus atunci in instanta se specifica ca divortul este de comun acord, ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva avocatului elacon elacon Acum trei saptamani am angajat o doamna avocat, in numele soacrei mele plecata momentan din tara. Este vorba de un Apel la un proces de partaj al soacrei mele ... (vezi toată discuția)