avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariu partaj exagerat si nemeritat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariu partaj exagerat si nemeritat

Buna seara, am nevoie de ajutor. Am divortat in urma cu aproape 5 luni. In dosarul depus atunci in instanta se specifica ca divortul este de comun acord, solicitand totodata si partajul bunurilor comune. Actiunea fiind depusa de mine, am semnat un contract de reprezentare cu un avocat. Atunci pretul cerut a fost de 10 milioane pentru divort si 120 milioane pentru partaj. Avocatul mi-a spus ca acei bani sunt pentru absolut toate cheltuielile pe care le implica partajul. Nereusind sa ma inteleg asupra partajarii bunurilor comune cu fosta sotie, la termenul de divort am cerut disjungerea cauzelor. S-a pronuntat divortul, si s-a dat alt termen pentru partaj. Intre timp, din cauza imposibilitătii impartirii sau valorificarii bunurilor imobile detinute (2 apartamente contractate cu credite bancare), de comun acord cu fost sotie am decis suspendarea partajului.
Mentionez ca, in afara de termenul de divort, avocatul meu nu s-a prezentat la nici unul din cele doua termene stabilite pentru partaj. Decizand suspendarea partajului, i-am solicitat avocatului returnarea celor 120 de milioane stabilite pentru partaj, mai putin onorariul pe care il considera dansul. Raspunsul a fost ca cei 120 de milioane reprezinta TOTI onorariul lui si nu are ce bani sa-mi mai dea. Ca a taiat chitanta, ca s-a incarcat cu banii pe cabinet. Initial a spus ca 60 de milioane au fost taxele pentru partaj.
Mentionez ca la dosar nu a fost depus nici un act pentru partaj ci doar in dosarul de divort se face o enumerare a bunurilor precizandu-se ca sotii vor incheia o tranzactie in acest sens. E normal ca avocatul sa ia niste bani pentru ceva pentru care nu a prestat nici o secunda? Eu am fost de bunacredinta si m-am adresat lui ca unui specialist. Mi se pare ca am fost inselat. Cui ma pot adresa? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:06, 6 Februarie 2009
Singura persoana care poate cenzura onorarii avocatiale este Decanul Baroului, lui trebuie sa va adresati in speranta ca veti mai putea recupera ceva....Mergeti la Baroul de unde apartine respectivul avocat si faceti o sesizare.
Necunoscand datele problemei in detaliu, putem sa spunem ca da, aveti dreptate, numai ca acel contract pe care l-ati semnat cu avocatul, ar fi trebuit sa fie foarte limpede si clar. Cat e onorariul si ce va executa avocatul de acei bani?
Daca a fost clar si el nu si-a facut treaba, il puteti reclama la baroul din care face parte, la protectia consumatorului si in final sa-l actionati in justitie pentru neindeplinirea contractului si inselaciune.Problema e delicata, dar nu uitati, fiecare padure isi are uscaturile ei ! #-o Din pacate, acesti indivizi, asa zisi "avocati ",nu ne fac onoare si lasa un gust amar celor care au de a face cu cei care fac parte din aceasta profesie.
daca este din baroul bucuresti sa va luati adio de la bani ca nu se vor lua masuri impotriva avocatului.
si eu cand eram studenta si deci inca nu eram avocat, am avut nevoie de un avo. pt un proces de familie si am angajat unul din baroul bucuresti si in final...a facut cum a facut si mi-a tras familia pe sfoara cu vreo 35 de milioane iar baroul nu a luat nici o masura impotriva.... eu inteleg prin ce trec cei care sunt jupuiti pe degeaba de unii avocati... stiu si eu cum este sa fi tras pe sfoara.
sa fiti siguri ca nu suntem toti asa, unii dintre noi avem si inima.:(
dupa onorariu,cred ca avocatul este din Bucuresti, Va puteti adresa cu o cerere de restituire a onorariului, sens in care avocatul trebuie sa justifice acest onorariu, sa faca dovada incasarii banilor si in ce a constat munca sa pentru suma primita.In provincie preturile sunt de 10 ori mai mici asa ca ce sa zic....personal si cred ca sunt in sentimentul celor mai multi dintre colegi in momentul stabilirii onorariului avocatul percepe si ce munca va depune, astfel ca va anticipa termenele, cheltuielile deplasarile si in functie de acestea stabileste si onorariul.In contract trebuie sa scrie clar ce reprezinta onorariu ce reprezinta cheltuieli.
dar contract cu respectivul avocat ati avut? v-a dat chitanta?

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata, ce depun la dosar? ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Maine trebuie sa depun concluziile scrise la judecatorie.(partaj bunuri comune)Pt. acordarea cheltuielilor de judecata,,onorariu avocat, taxa ... (vezi toată discuția)
Avocat ne-cooperant Almaviva Almaviva Am contactat un avocat pentru a-mi recupera niste bani de la cineva. Am facut un contract cu avocatul in ianuarie, platindu-i onorariul destul de piparat si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)