avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariu partaj exagerat si nemeritat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariu partaj exagerat si nemeritat

Buna seara, am nevoie de ajutor. Am divortat in urma cu aproape 5 luni. In dosarul depus atunci in instanta se specifica ca divortul este de comun acord, solicitand totodata si partajul bunurilor comune. Actiunea fiind depusa de mine, am semnat un contract de reprezentare cu un avocat. Atunci pretul cerut a fost de 10 milioane pentru divort si 120 milioane pentru partaj. Avocatul mi-a spus ca acei bani sunt pentru absolut toate cheltuielile pe care le implica partajul. Nereusind sa ma inteleg asupra partajarii bunurilor comune cu fosta sotie, la termenul de divort am cerut disjungerea cauzelor. S-a pronuntat divortul, si s-a dat alt termen pentru partaj. Intre timp, din cauza imposibilitătii impartirii sau valorificarii bunurilor imobile detinute (2 apartamente contractate cu credite bancare), de comun acord cu fost sotie am decis suspendarea partajului.
Mentionez ca, in afara de termenul de divort, avocatul meu nu s-a prezentat la nici unul din cele doua termene stabilite pentru partaj. Decizand suspendarea partajului, i-am solicitat avocatului returnarea celor 120 de milioane stabilite pentru partaj, mai putin onorariul pe care il considera dansul. Raspunsul a fost ca cei 120 de milioane reprezinta TOTI onorariul lui si nu are ce bani sa-mi mai dea. Ca a taiat chitanta, ca s-a incarcat cu banii pe cabinet. Initial a spus ca 60 de milioane au fost taxele pentru partaj.
Mentionez ca la dosar nu a fost depus nici un act pentru partaj ci doar in dosarul de divort se face o enumerare a bunurilor precizandu-se ca sotii vor incheia o tranzactie in acest sens. E normal ca avocatul sa ia niste bani pentru ceva pentru care nu a prestat nici o secunda? Eu am fost de bunacredinta si m-am adresat lui ca unui specialist. Mi se pare ca am fost inselat. Cui ma pot adresa? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:06, 6 Februarie 2009
mihaela_1973ro a scris:

dar contract cu respectivul avocat ati avut? v-a dat chitanta?


Buna ziua, in primul rand multumesc pentru raspunsuri si sfaturi. Voi lua legatura si cu baroul Bucuresti, chiar nu stiam de unde sa incep.
Contractul mi l-a dat abia in urma cu cateva zile, cand am avut discutia finala. E doar o copie xerox, nu mi-a dat originalul rosu. Chitanta tot acum mi-a dat-o desi i-am platit din septembrie. In ceea ce priveste modul in care a fost redactat dosarul pentru partaj si divort, pare facut mai mult in gluma. Nu ma pricep dar:
- s-a gresit numele meu, motiv pentru care si instanta s-a sesizat din oficiu dupa pronuntarea divortului.
- e doar o enumerare a bunurilor de cateva randuri, fara nici macar un act depus.
- ma gandesc cu groaza unde ajungeam cu cheltuielile daca divortul nu se pronunta din prima sedinta, daca incepeam partajul si nu ne intelegeam si trebuia sa ma reprezinte de mai multe ori in instanta, etc.
Daca aveti chitanta si copie a contractului, intai notificati-l.
Ii spuneti frumusel ca ii solicitati onorariul pentru partaj si rezilierea contractului de reprezentare in partaj; ca nu doriti sesizarea Baroului; ca ii solicitati contractul in original, asa cum este corect; ca urmeaza sa angajati avocat daca nu va veti intelege amiabil.
Ii dati un termen de cateva zile in care sa va plateasca o parte din onorariu.
Este posibil sa cedeze si atunci nu are rost sa va legati la cap cu procese... sesizari... desi ar fi indicat sa trimiteti si baroului o instiintare despre acest fapt dupa trecerea termenului, chiar daca va plateste, caci nu se iau masuri si pentru ca sunt foarte putine sesizarile si nesustinute.
Daca doriti, va ajut in redactarea notificarii, gratuit. IMi trimiteti draftul pe mail si il aranjez cu niste temeiuri legale macar...
Imi pare rau pentru ce vi s-a intamplat, la fiecare chestiune de gen pe care o aud tind sa spun ca imi cer scuze... :love2:
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata, ce depun la dosar? ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Maine trebuie sa depun concluziile scrise la judecatorie.(partaj bunuri comune)Pt. acordarea cheltuielilor de judecata,,onorariu avocat, taxa ... (vezi toată discuția)
Avocat ne-cooperant Almaviva Almaviva Am contactat un avocat pentru a-mi recupera niste bani de la cineva. Am facut un contract cu avocatul in ianuarie, platindu-i onorariul destul de piparat si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)