Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat onorariul astfel:divort-actiune+ 1 termen 500lei
-prezentare termene ulterioare 500lei.am platit un avans de 100 de lei dna avocat spunand "sa nu muncesc degeaba" pt care nu am primit chitanta spunandu mi ca nici pt celelalte sume nu mi se va elibera chitanta deoarece astfel onorariul va creste.mi s a parut suspect totusi nu am reactionat.dupa o saptamana avocata mi a trimis o ciorna a actiunii pe email sa o verific.aand suspiciuni asupra legalitatii functionarii avocatei i am cerut sa nu introduca actiunea si sa mai asteptam.acum eu doresc rezilierea contractului insa avocata imi cere sa platesc onorariul stipulat in contract.intrebarea mea este daca este legal sa platesc onorarii fara chitanta si daca eu mai trebuie sa platsc ceva in conditiile in care am achitat 100lei avans iar actiunea nu a fost introdusa.singura "munca" aavocatei a fost ciorna actiunii trimise pe email.va multumesc!
Dacă sumele acestea sunt trecute la "cheltuieli" care de fapt se stabilesc dacă există deplasări în afara localității de pildă, la onorariu ce s-a trecut?
Și, dacă i-ați dat doar 100 lei, vizita la decan ce scop are?
La onorariu nu scrie absolut nimic!!Vizita la decan este pt a ma lamuri daca sunt obligata sa i mai platesc ceva acestei doamne si pt a face o sesizare cu privire la faptul ca dna avocat nu mi a eliberat chitanta pe avansul dat
Una peste alta, din cauza multor avocati care lucreaza "imprastiat" ca sa fiu amabila, au de suferit mult mai multi. Cert este ca situatii le de genul acesta duc la inmultirea justitiabililor in instante. Este dreptul fiecaruia, dar sunt sigura ca fiecare dintre noi ne dorim avocat. Clar preferi pe cineva care stapaneste bine aspectele legale, dar sa aibe si constiinta a ceea ce face si responsabilitatea ca se joaca cu destinele unor oameni, din pacate am vazut in instanta avocati care nu se uitau in dosar, judecatoarea il intreba de cateva ori despre un document aflat in dosar, el isi dadea ocii peste cap de parca era judecatoare tampa, pana cand i a atras atentia care 3 x documente si la care dintre ele facea referire, abia atunci a deschis dosarul sa vada despre ce doamne iarta-ma vb. Un avocat ca ala sa ia cine.... Orgoliul este una, realitatea alta. Eu am platit avocat pt x treaba..."durea sa o faca", de ce iei banii, daca nu vrei sa faci treaba? Este insealaciune sau avocatii nu pot fii acuzati de asa ceva? Etc. Cert ca sunt avocati buni, nu neaparat cu tarife enorme, dar pana ii identifici...avocatii de genul asta ajung sa aibe clienti pentru ca sunt recomandati mai departe.