avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Onorariul avocatului
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Onorariul avocatului

Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat onorariul astfel:divort-actiune+ 1 termen 500lei
-prezentare termene ulterioare 500lei.am platit un avans de 100 de lei dna avocat spunand "sa nu muncesc degeaba" pt care nu am primit chitanta spunandu mi ca nici pt celelalte sume nu mi se va elibera chitanta deoarece astfel onorariul va creste.mi s a parut suspect totusi nu am reactionat.dupa o saptamana avocata mi a trimis o ciorna a actiunii pe email sa o verific.aand suspiciuni asupra legalitatii functionarii avocatei i am cerut sa nu introduca actiunea si sa mai asteptam.acum eu doresc rezilierea contractului insa avocata imi cere sa platesc onorariul stipulat in contract.intrebarea mea este daca este legal sa platesc onorarii fara chitanta si daca eu mai trebuie sa platsc ceva in conditiile in care am achitat 100lei avans iar actiunea nu a fost introdusa.singura "munca" aavocatei a fost ciorna actiunii trimise pe email.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 11:57, 24 Iulie 2019
Exact asta am învederat și eu, plătiți serviciul prestat: redactarea acțiunii, nu tot contractul, de vreme ce nu a mers la termene.
V-am explicat, diferența față de alte contracte constă în împrejurarea că acesta este titlu executoriu; vă dați seama că n-am eu niciun avantaj dacă-i achitați sau nu, însă sunteți pasibil de executare silită, deci orice atitudine vexatorie repercutată asupra doamnei avocat se răsfrânge asupra dvs, înțelegeți-vă omenește, negociați și reziliați contractul!
Veți putea folosi acțiunea, negociind cu noul avocat să reducă eventual onorariul întrucât aveți deja cererea redactată!
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Doamna avocat nu doreste negociere!Dansa imi solicita sa ii achit 400lei altfel pune in executare contractul.iar mie 500lei pt o ciorna trimisa pe email mi se pare nesimtire....si fara chitanta
Clar îi solicitați chitanță, însă să știți că onorariul de 400 lei (brut) pentru redactarea cererii de chemare în judecată este mai mult decât rezonabil!
Învederați-i că dacă nu vă dă chitanță, vă adresați decanului!
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Treaba dansei ce vrea si cenu. Luati-va alta avocat sa-i explice care-i treaba cu clauzele contractuale de prestari servicii si ce anume s-a facut, ce nu, ce plateste x si ce nu.
Am cerut deja audientabla decan.astept sa fiu chemata.uitandu ma pe contract am observat la art.3 CHELTUIELI ca scrie asa: avans 100lei, 500lei primul termen si 500lei final proces.deci data scadenta pt achitarea celor 500lei este primul termen al procesului,nu? avand in vedere ca actiunea nici macar nu a fost introdusa si eu doresc rezilierea contractului cat de ok si legal este constituit acest contract si pretentiile doamnei avocat?

Alte discuții în legătură

Onorariu partaj exagerat si nemeritat Stropa Stropa Buna seara, am nevoie de ajutor. Am divortat in urma cu aproape 5 luni. In dosarul depus atunci in instanta se specifica ca divortul este de comun acord, ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva avocatului elacon elacon Acum trei saptamani am angajat o doamna avocat, in numele soacrei mele plecata momentan din tara. Este vorba de un Apel la un proces de partaj al soacrei mele ... (vezi toată discuția)