avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare de garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare de garsoniera

buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri,va rog frumos
vecinul meu fiind batran,doreste sa treaca garsoniera pe numele meu
as vrea sa stiu cum e mai ieftin : sa faca act de vanzare - cumparare,sau act de mostenire?
si as dori sa-mi spuneti demersurile care trebuie facute,ce acte ne trebuie.
va rog sa fiti cat mai explicit,va multumesc din suflet !!!
Cel mai recent răspuns: Alex Niculescu , Consilier juridic 22:33, 22 Iunie 2011
cel mai sigur pt dvs este sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. daca va va face testament e posibil sa fie contestat de eventualii mostenitori legali.
dar nu are mostenitori..e singur..nu a fost casatorit niciodata si nu are nepoti...multumesc
bătrânii sunt extrem de dificili. un contract cu clauză de întreținere este destul de fragil. dacă nu îi convine ceva vă va șantaja cu rezoluțiunea contractului, că nu îi acordați întreținere că este în vârstă, că nu îl vizitați, etc. de obicei sunt extrem de convingători în instanță. cel mai sigur este un contract de vânzare cumpărare fără nici o clauză. mergeți la un notar și vă va spune toate actele de care aveți nevoie.
daca nu are mostenitori atunci va poate face un testament pe care sa il semneze in fata notarului.
ceea ce este ieftin nu este întotdeauna și sigur. depinde ce doriți. la fel cum va promis dv/tră mâine poate promite și altcuiva.

Alte discuții în legătură

Testament myty67 myty67 O batrânică se roagă de mine, ptr. a avea grijă de ea şi vrea să imi lase casa de la ţară,ca moştenire prin testament....sincer nu ştiu ce să fac, ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat despre testament! letbejustice letbejustice Un batran cu care sunt prieten si pe care l-am ajutat si am avut grija de el simte ca nu mai are mult de trait. Nu are parinti, sotie si nici copii. Are cativa ... (vezi toată discuția)